keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Suurimonäkkärit - vaihtoehto siemennäkkäreille

Pari vuotta sitten julkaisin blogissani lyömättömän näkkärireseptin silloisen siemennäkkärihuuman keskellä. Halusin keksiä edullisemman tavan loihtia rouskuvia, mutta silti maistuvia ja terveellisiä crackereita aterioiden lisukkeeksi tai muuten vain naposteltaviksi. Kaappien kätköistä löydetyistä aineksista syntyi jotain, joka oli viedä jalat alta. Ihanan mureat, rouheat, paahteiset sekä herkulliset suurimonäkkärit. Näkkärit, joillaisia ei oltu ennen nähty - tässä ne nyt ovat, suoraan parin vuoden takaa!
 

Suurimonäkkäreihin tarvitset:

1dl vettä
1rkl psylliumia
0,5dl kokonaisia kauraryynejä
0,5dl hirssisuurimoita
0,5dl kvinoaa
0,5dl GoGreenin pikaherneitä
mausteita niin halutessasi
suolaa
 
Laita uuni kuumemaan 175-225 asteeseen. Mittaa vesi, mieluiten kuuma, kulhoon. Lisää joukkon psyllium sekä suurimot ja herneet. Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla. Sekoita voimakkaasti. Anna turvota parikymmentä minuuttia. Kaavi seos leivinpaperille ja painele tai kaulitse toista leivinpaperia apuna käyttäen ohueksi levyksi. Paista uunin keskitasolla kunnes näkkäri on kuivaa ja rapeaa. Jäähdytä ilmavassa paikassa, esimerkiksi ritilän päällä. Nauti mieluistesi lisukkeiden kera!

psst. Voit vaihdella eri suurimoita mielesi mukaan. Kokeile esimerkiksi tattaria tai amaranttia.
pst. Paistolämpötila sekä -aika riippuvat loihtimasi näkkärin paksuudesta.

1 kommentti:

  1. kuulostaa ihanalta! laitoitko noi herneet ihan kokonaisina sinne? :D

    VastaaPoista