lauantai 3. marraskuuta 2012

Syksyinen piiras

Muistan lukeneeni jostain, en nyt muista, että mistä, että tänään vietetään "roskaruokapäivää". Kyseinen päivä ei siis tarkoita ruokaa, joka mielletään roskaruoaksi. Kyseessä on päivä, jolloin on aika käyttää jääkaapin ja muiden kaappien tähteitä, ruokia, jotka muuten menisivät pian roskikseen. Tämä piiraani syntyi isovanhemmilleni heidän jääkaappinsa antimista. Mukana on fetajuustoa, jonka parasta ennen-päiväys meni 2 viikkoa sitten, kymmenisen päivää sitten "vanhentunutta" soijajogurttia, viikko sitten avattu juustoraastepussin loppu, maustepurkista kirvelin viimeisetkin "muruset", kuivahtanutta purjoa ja pakkasesta suppiksia pieni pussinloppu. Taikina syntyi vehnäjauhoista, margariinista, merisuolasta (tavallinen oli loppu!) ja vedestä. Reunoista leikkasin vähän pois, koska täytettä ei tullut reunoihin asti, ja piiras olisi näyttänyt hieman hassulta korkeine reunoineen. Tältä tuotokseni sitten näyttää!

Pakko vaan todetä vielä tähän, että tuoksuu aivan mahtavalle vaikka oman vegaaniuteni takia en tuohon piiraaseen koskekkaan. :) Nyt odottelen enää isovanhempien päivökahvien aikaa, jotta he pääsevät maistelemaan uunituoretta piirasta.

4 kommenttia:

 1. Ompa hämäävä nimi tuo roskaruokapäivä :) Meillä ollut kokonainen "roskaruokaviikko" kun ollaan syöty tyhjäksi meidän kaappeja ja ensi viikolla sama homma jatkuu, kiitos rahapulan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Mulla on pieni pahe, kun käyn usein kaupassa. Ei pääse lähes mikään ikinä loppumaan, eikä myöskään menemään vanhaksi, kun syön siinä järjestyksessä, kun ostankin :) Tällä hetkellä mulla ois ruokia moneksi viikoksi kuivakaapeissa! :)

   Poista
  2. Mä oon tässä viime aikoina keitelly koiralle vanhoja riisejä ja ohrasuurimoita,laittanu sitten tietty sekaan koirannappulaa ja mahalaukkua;) näitä kuivatuotteitakin kandee kyllä käytellä,sillä vaikka ne periaatteessa hyvin säilyykin,niihin tulee pikkuhiljaa sellainen tunkkainen haju.tänään jatkan kaappien inventointia ja laitan mung-pavun ituja itämään,kun sain viime jouluna lahjaksi sellaisen idätysastian,ja papuja on kaapissa valmiina:)

   Poista
  3. No mulla ei oo ainakaa ongelmaa siinä, etten käyttäis! :) Oon sellanen supersyömäri ja ruokien kehittelijä, että saan keksittyä ruuoasta kuin ruuosta ruokaa :)

   Poista