maanantai 18. helmikuuta 2013

Rusketusrajojen katoamattomuus

Vuodesta toiseen sama asia. Loppukesästä et voi olla törmäämättä lehdissä tai muussa mediassa vinkkeihin siitä, miten saa ylläpidettyä kesällä vaivalla hankkimaasi ruskeaa hipiää. Neuvotaan rasvaamaan, kuorimaan tai käyttämään tiettyjä voiteita. Osalle rusketus on niin tärkeää, että he maksavat solariumista, itseruskettavista tai jostain ruiskurusketuksista. Itse en ole koskaan kyseisiä palveluja tai voiteita käyttänyt, joten en osaa sanoa niistä mitään sen enempää, en negatiivista enkä myöskään positiivista. Solariumin kuitenkin sanotaan olevan epäterveellistä ja monesti olen myös lukenut laikukkaista rusketuksista, jotka on saatu aikaan voiteilla tai ruiskurusketuksella. Mutta ei niistä sen enempää, kun omakohtaisia kokemuksia ei ole eikä varmasti tule olemaankaan. Omaan päivittäiseen ihonhoitooni kuuluu naaman pesu päivittäin ja suihkussa ihan peruspesu suihkusaippuan kanssa. Kuorin ihoani satunnaisia kertoja vuodessa, ehkä kerran pari kolmessa kuukaudessa. Kesäisin en muuta rutiinejani millään tavalla, ehkä naamaa tulee pestyä hieman useammin, jos hikoilee paljon. Mun on myös myönnettävä, että ihon rasvaus mulla jää laiskuuden takia helposti niin talvella kuin kesälläkin. Lienee parantamisen varaa, tiedän.


Kuitenkin mun iho on edelleen ruskea kesän ja edellisten kesien jäljiltä, vaikka en ole nähnyt yhtään vaivaa rusketukseni säilyttämiseksi. Joka vuosi kesän alkaessa saan edelleen ihmetellä viime kesänä tarttautunutta pigmenttiä, joka näkyy selkein rusketusrajoin. Miksi se sitten säilyy? No siihen en todellakaan osaa vastata. Sen kuitenkin tiedän, että ihoni ottaa rusketuksen helposti vastaan ja aurinkoa ei suoranaisesti tarvitse ottaa, se tulee ottamattakin. Suojaudun harvoin säteilyltä (tyhmä minä, tiedän kyllä vaikutukset) aurinkorasvan avulla, koska ihoni ei myöskään pala helposti. Jos kuitenkin tietää viettävänsä koko päivän paahteessa, pyrin ainakin levittämään kasvoilleni rasvaa.


Äsken suunnatessani suihkuun huomasin jälleen nämä tyhmän näköiset alushousuni, rusketusrajani,  joita joudun käyttämään läpi vuoden. Te monet toivotte rusketuksenne säilyvän, mutta oletteko oikeasti koskaan tulleet ajatelleeksi kuinka tyhmältä ympärivuotiset valkoiset alushousut näyttävät? Tuskin olette. Rajaton rusketus olisi fiksuin ja parhaimman näkönen, mutta kuinka sellainen sitten toteutuu ja onnistuu. Itsestäni pystyn sanomaan sen verran, että ei minusta ole makaamaan missään rannalla täysin alasti eikä kaupungillekkaan voi lähteä ilkosillaan. Omalla pihalla, jos sellaisen sattuu omistamaan, voi toki aitojen suojassa tehdä lähes mitä vaan. Nyt kevään ja kesän lähestyessä ajattelin, että tämä voisi olla ajankohtainen aihe, kun monet jo haaveilevat lämmöstä ja rusketuksesta. Kehottaisinkin tänä vuonna miettimään, että onko se rusketus loppujen lopuksi niin tärkeä, jos joudut kulkemaan "alushousuisillasi" ympäri vuoden tai millä keinoin saada se himoittu rajaton rusketus ilman, että joudut nakuilemaan koko kesän.

No joka tapauksessa, oli se iho minkä värinen vain, yrittäkää olla tyytyväisiä siihen. 

4 kommenttia:

 1. Itse rakastan ruskettumista kesällä, mutta talvella en kyllä ylläpidä sitä mitenkään keinotekoisesti. Jos iho on ollut järkyttävän kalpea ja on pitänyt olla jossakin vähän vähemmissä vaatteissa, silloin olen saattanut laittaa hiukan itseruskettavaa (DHA:ta sisältävää Sim Solsticea, joka on muuten mielestäni todella hyvä, helppo levittää ja harvoin jää laikukkaaksi, ainoastaan jalkapöytiin ja kämmeniin saattaa jäädä jotain, jos ei ole huolellinen tuotetta levittäessä).

  Itse pyrin ottamaan mahdollisimman pienessä varustuksessa aurinkoa, ettei niitä rajoja jäisi ihan hirveästi. :) Onneksi tänä kesänä pystyn ottamaan rajatontakin rusketusta, koska nykyinen parveke on niin suojaisa, että siellä voi maata lattialla täysin ilkosillaan eikä kukaan näe. :D

  Eihän se auringon palvominenkaan turvallista ole, varsinkaan jos ei käytä aurinkosuojavoiteita, mutta en silti usko sen olevan niin vaarallista, kuin sen pelotellaan olevan! Pitää palaa aika monta kertaa ennen kuin ihosyövän saa itselleen aikaiseksi! Ja syövänhän saa nykyään melkein mistä vaan (kauhukertomuksien mukaan)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on myös toinen, joka rakastaa sitä ja lämpöäkin. Kesällä, kun olin Kreikassa niin hotellin altaalla porukka otti koko päivän aurinkoa, aamusta iltaan. Itse en vaan yksinkertaisesti jaksa sellaista, maatessa alkaa väsyttää ja tarttuuhan se väri muutenkin kuin maaten. En edes osaa kuvitella minkä värinen olisin, jos olisin maannut koko elokuisen kahden viikon Kreikan reissuni, luulen, että OLISIN MUSTA! Itse en myöskään stressaa mistään syövästä, koska nykypäivänä lähes kaiken sanotaan aiheuttavan syöpää. Miksi siis kieltäytyä rakastamastaan auringosta :) Taitaa olla mulla tiedossa nudistirannat kesällä ;)

   Poista
 2. Miten voit olla noin ruskea?! Epäreilua, sä olet varmaan aina sen näkönen kuin oisit tullut etelän lämmöstä. Minä en rusketu helposti ja palan herkästi. Jos rusketun on rusketukseni hieman punainen. En tykkää yhtään, joten en juuri aurinko ottamalla ota. Mä olen monena kesänä ja varsinkin ennen ulkomaanreissuja syönyt aurinkokapseleita, niillä saa myöskin rusketuksen säilymään hyvin ja en myöskään pala niin herkästi, kun syön noita kapseleita. Vaihtoehtoisesti voisi myös syödä joka päivä porkkanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tietäiskin! Joskus mietin vegaaniuteni ja sitä aiemmin kasvisruokavalioni osallisuutta siihen, rusketukseeni. Syön toki porkkanoita, kuten varmaan kaikki muutkin vegetaristit ja vegaanit. Joskus enemmän ja joskus vähän vähemmän, wokissa sitä on aina, porkkanakeitto on hyvää ja ihan raakanakin popsiminen on kivaa. En kuitenkaa syö siinä määrin, että se mielestäni voisi vaikuttaa oikeasti ihon väriin. Ois ihan mielenkiintosta pidättäytyä mun vegaaniruokavaliosta muutama kuukausi ja nähdä sen jälkeen tulokset. Noh, en sitä kuitenkaan tee, joten rusketukseni jää ikuiseksi mysteeriksi! :)

   Poista