tiistai 4. helmikuuta 2014

Kvinottoa suppiksilla, nokkosilla ja puolukoilla maustettuna - supisuomalaista ruokaa

Saanen esitellä ruoan, joka lumoaa yksinkertaisuudellaan ja maukkuudellaan. Tähän ruokaan tarvitset vain suomalaisia aineksia, joita pitäisi löytyä monesta kodista. Kai muistit kerätä syksyllä metsistä sieniä ja marjoja? Jos et, niin tulevana syksynä on vihdoinkin aikasi! Tuskin kuitenkaan jaksat odottaa tämän ruoan valmistamista kuukausia, joten kipaiseppahan kauppaan ja lappaa ostoskoriisi suomalaisia puolukoita ja kuivattuja suppiksia (Googlettelun tuloksena ainakin Marjexilta pitäisi löytyä).

Yhteen annokseen tarvitset:
noin 2dl vettä
0,5dl SunSpelt:in suomalaista kvinoaa (saatu Sugar Helsingiltä, KIITOS!)
1/3dl kuivattuja suppilovahveroita
1rkl kuivattuja nokkosia
1/2 sipuli
pippuria
suolaa
puolukoita

Ota pieni paistinpannu esille ja kuumenna pannu kuumaksi. Kaada kvinoat kuivalle pannulle hetkeksi paahtumaan, mutta varo polttamasta. Paahtamisen jälkeen huuhtele siemenet (kvinoat) lämpöisen veden alla huolellisesti. Mittaa vesi kattilaan ja kun vesi kiehuu, lisää joukkoon kvinoa, suppikset, nokkoset ja puolikas pieneksi silputtu sipuli. Keitä miedolla lämmöllä noin parisenkymmentä minuuttia. Mausta kvinotto suolalla ja pippurilla. Tarjoile kuivattujen tai pakastettujen puolukoiden kera (tai molempien niinkuin minä tein) ja lisää annoksen päälle vielä hieman kuivattua nokkosta. Nauti!


Kiitos tästä herkullisesta ruoasta kuuluu Sugar Helsingin Göranille, joka minulle vinkkasi tämäntyylisen ruoan olevan hyvää ja olihan se! Niin hyvää, että suosittelen tekemään ruokaa ehdottomasti ainakin parin annoksen verran kerrallaan. Nokkosten ja puolukoiden lisääminen oli oma ideani/kokeilu, joka toimi aivan loistavasti tuoden ruokaan lisää yksinkertaisia suomalaisia makuja kuitenkaan peittämättä muiden ainesten makuja. 

6 kommenttia:

  1. Ihan tosi herkullisen olonen ruoka. Olen suuri puolukan ystävä, mutta sitä tulee käytetty ihan liian vähän.

    VastaaPoista
  2. Puolukoita ei ainakaan täällä etelässä näissä "mun" metsissä ollut ollenkaan! siis EI OLLENKAAN :/ No,suppiksia oli jonkun verran ja nokkosia myös joita sitten läheisilleni ja itselleni kuivasin ;)

    VastaaPoista
  3. No tän on pakko olla hyvää :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä juuri, eeerittäin hyvää! :) Hifistelijä laittaisi tuohon vielä lorauksen jotain kermaa ehkä, mutta itse tykkäsin tästä juuri tällaisena, aitoa suomalaista ruokaa ja erottuvia makuja.

      Poista