perjantai 28. helmikuuta 2014

Maistuisiko raaka kaurainen suklaaunelma? KLIK!

Jotta tekin pääsette eilisen herkkuni makuun, on tässä teille resepti siihen. Resepti saattaa kuulostaa työläältä, mutta jokainen minuutti, tunti ja vuorokausi ovat tämän herkun arvoisia. Jos jostain syystä kärsivällisyytesi ei kuitenkaan riitä, voi korvata idätetyt kauranjyvät tavallisilla kokonaisilla kaurasuurimoilla, joita olet liottanut ainakin yön yli, mutta muista, että silloin vanukkaasi ei ole ravintosisällöltään yhtä rikas kuin tämä. Myöskään mausta tai suurimoiden määrästä en osaa sanoa, mutta kun ainekset ovat jo itsessään maukkaita, ei vikaan voi mennä kovinkaan helposti!

Yhteen annokseen tarvitset:
1,5dl idätettyjä kauranjyviä (kuorittuja)
1,5dl vettä
1rkl raakakaakaojauhetta
1/2rkl psylliumia
1-2tl agave-siirappia (tai vaikka kookosnektaria makusi mukaan)

Idätys: liota jyviä runsaassa vedessä noin 12h, jonka jälkeen kaada vesi pois ja huuhtele vielä jyvät. Laita jyvät idätysastiaan esimerkiksi astiankuivauskaappiin 45 asteen kulmaan ja anna itää 1-2vrk. Pidä huoli, että jyvät pysyvät hieman kosteina. Jos ne tuntuvat liian kuivilta, voit lisätä purkkiin hieman vettä. Varsinaista huuhtelua ei tarvita, joten näiden idättäminen tapahtuu kuin itsestään! Huomaa kuitenkin, että jyvät eivät saa peittää idätysastian suuta, jotta ilma pääsee vapaasti kulkemaan purkissa.

Kuori idätetyt jyvät. Mittaa kaikki ainekset blenderiin tai sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Makeuta makusi mukaan. Anna vanukkaan seistä jääkapissa parisen tuntia, tai ainakin kunnes se on mukavan kylmää ja vanukasmaista paksua suklaaunelmaa. Herkuttele haluamiesi lisukkeiden kera tai lisää vanukkaan joukkoon esimerkiksi hieman raastettua appelsiininkuorta.

2 kommenttia:

  1. Tässäkään ei arvaisi, mistä tämä on valmistettu, jos ei olisi kerrottu!
    Ihanan näköinen!

    VastaaPoista