torstai 6. helmikuuta 2014

Mangoinen tomaatti-amaranttipata

Löytyykö kaapistasi pussillinen amaranttia, muttet tiedä mihin tai miten sitä käyttäisi? Tässä yksi resepti ravinteikkaan ja hyvänmakuisen amarantin käyttöön. Jos kaapeistasi ei vielä löydy amaranttia, mutta kvinoa on sinulle jo tuttu, kokeile vaihtelun vuoksi tätä pienijyväistä gluteenitonta ruohokasvia, joka muistuttaa maultaan etäisesti kvinoaa.

Yhteen annokseen tarvitset:
0,5dl amaranttia
noin 2,5dl vettä
100gr kirsikkatomaatteja
100gr mangoa 
1/4 punainen chili
suolaa
currya
+
halutessasi annoksen päälle tuoretta minttua ja oluthiivahiutaleita

Mittaa amarantti kuumalle kuivalle pannulle ja paahda hetken aikaa, mutta varo polttamasta. Maku muuttuu paahtaessa hieman voimakkaammaksi ja mielestäni maukkaammaksi. Voit jättää edellä mainitun vaiheen pois mikäli et koe sitä tärkeäksi. Huuhtele amarantti haalean veden alla huolellisesti. Mittaa kattilaan noin 2,5dl vettä ja odota kunnes vesi kiehuu. Lisää amarantit ja ripaus suolaa. Palottele joukkoon 1/4 punaista chiliä (varmista tulisuus ennen lisäämistä!) ja noin 100 grammaa kirsikkatomaatteja ja mangoa. Mausta currylla ja lisää halutessasi vielä ripaus juustokuminaa lisää. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 30-45 minuuttia. Tarjoile tuoreen mintun ja oluthiivahiutaleiden kera.


Pssst, amaranttia ja oluthiivahiutaleita löytyy monista ekokaupoista, luontaistuotekaupoista ja joistakin suurimmista supermarketeista. Omat hiivahiutaleeni ovat Valioravinnon ja olen ne joskus reilu vuosi sitten kotiuttanut Kampin Ruohonjuuresta, samoin amarantin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti