sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Colorful Breakfast Plate and Wheatgrass Juice

Ulkona paistaa lämmittävä aurinko ja lokit kirkuvat meren yllä - kyllä se kevät on lumesta huolimatta tulossa! Kirkkaan aamun piristykseksi loihdin värikkään aamiaisen itselleni, joka koostui gojimarjoista, viinirypäleistä, ananaskirsikoista, kuivatuista päärynöistä, porkkanasta ja manteleista - toisin sanoen vitamiineista, rasvasta, proteiineista ja kuidusta. Tällä kertaa aamupalaani ei kuulunut isoa kupillista teetä, koska nesteytyksen hoiti uusi tuttavuus, vehnänorasmehu. Multa on jo pitkään kotoa löytynyt ohranorasjauhetta ja nyt vihdoinkin pääsin testailemaan tuota oraiden kuningasta vehnää.

Testiin pääsi Pukan luomulaatuinen Ruohonjuurelta saamani vehnänorasjauhe, jota nautitaan päivässä yhden teelusikallisen verran. Jauhe sekoitetaan veteen tai vaihtoehtoisesti aloe vera-mehuun, jota löytyy Pukan valikoimista, mutta myös monen muun valmistajan. Jauhe sisältää huiman määrän lehtivihreää (jonka voitte todeta mehun syvästä vihreän väristä), proteiineja ja runsaasti muun muassa B-ryhmän vitamiineja. Vehnänoraalla on myös puhdistava vaikutus kehossa, jonka takia sitä suositellaan käyttämään alussa pienempiä määriä ja pikkuhiljaa nostamaan tuohon teelusikalliseen jauhetta päivässä. Vaikka jauheen nimessä onkin vehnä, sopii tämä erinomaisesti myös keliaatikoille, vilja-allergisille tai muuten vain gluteenia välttäville, koska vehnänoras ei sisällä gluteenia. Mainittakoon vielä, että tuote sopii myös vegaaneille ja raakaruokaa syöville. Yhdestä purkista riittää yhteensä noin kolmeenkymmeneen annokseen.

(Tämän) vehnänorasjauheen maku on mielestäni erittäin lähellä pinaattia, jonka takia mehu oli helppo juoda ja itseasiassa juominen oli oikein miellyttävää. Pahanmakuiseksi tätä ei siis missään nimessä voi sanoa, ainakaan, jos pinaatin mausta tykkää. Itse nautin juomani kylmähköön veteen sekoitettuna aamupalani kyljessä. Jotta pääsen kunnolla tutustumaan vehnänoraan vaikutuksiin, aionkin juoda mehua joka aamu kunnes purkki ammottaa tyhjyyttään.


Joko te olette maistaneet vehnänorasta?

2 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Mun on pitänyt kokeilla vehnänorasjauhetta jo pieni ikuisuus, siis oikeasti _vuosia_, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Palaan reilun kuukauden päästä Suomeen, joten sitten olisi sopiva aika testailuun, kun täytyy muutenkin miettiä ihan uusiksi, mitä syö ja milloin.

  Kauniita ja ihanan värikkäitä kuvia taas. Näistä tulee hyvä mieli - ja hyvä ruokahalu! - jo katsojallekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä ja kiitos kehuista, Surku! :)

   Tuon vehnänorasmehun maku oli yllätys minulle. Monesta paikasta olen lukenut, että maku on kamala ja sitä on vaikea saada alas, mutta tuon jauheen kanssa tilanne on aivan toinen. Tosin lasini oli kyllä iso mikä varmasti vaikuttaa maun voimakkuuteen. Itse join juomani hyvinkin helposti ja sanoisimpa, että se oli jopa hyvänmakuinen pinaattisella maullaan. En siis voi muuta kuin suositella! :)

   Poista