lauantai 15. maaliskuuta 2014

Maistuva tomaatti-kesäkurpitsahöyste

Kurniiko mahasi ja haluaisit jotain nopeasti ja helposti valmistuvaa ruokaa, joka kuitenkin maistuu maukkaalle? Valmista tomaattista kesäkurpitsa-soijapala-sipulihöystettä, joka yllättää luonnollisilla mauillaan. Tämä ruoka ei kaipaa suolan ja pippurin lisäksi mitään muita mausteita. Jos kuitenkin mielit jotain maustetta sekaan heittää, ovat kuivattu timjami tai basilika ja savustettu paprika hyviä maun korostajia.

älä anna ulkonäön pettää!

Yhteen isohkoon annokseen tarvitset:
1 pienehkö kesäkurpitsa
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 sipuli
1dl kuivia (liottamattomia) soijapaloja
noin 2dl vettä

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Siivuta kesäkurpitsa ja lohko sipuli. Pirskota leivinpaperin päälle hieman oliiviöljyä ja heitä vihannekset pellille. Nosta mukaan myös kirsikkatomaatit. Rouhi pinnalle mustapippuria ja suolaa. Paista uunin keskitasossa kunnes sipulit ja tomaatit ovat saaneet mukavasti väriä. Älä skippaa tätä vaihetta vaikka olisi kuinka nälkä, koska uunin lämpö tekee tomaateista ja sipulista ihanan makeita. Paiston jälkeen kaada vihannekset leivinpaperilta kattilaan, jossa on parisen desiä vettä. Lisää joukkoon soijapalat ja anna hautua miedolla lämmöllä jonkun aikaa. Mausta vielä tarvittaessa suolalla ja pippurilla ja halutessasi savupaprikalla ja timjamilla tai basilikalla. Nauti!

PS. Valitettavasti kuva ei anna oikeutta ruoan herkullisuudelle, mutta älkää katsoko kuvaa liian kriittisesti. Tämä on kyllä hyvää!

2 kommenttia:

  1. Nyt taidankin tietää, mitä valmistan Lidl:n edullisista kesäkurpitsoista! Kiitti vinkistä, näyttää herkulle :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä minäkin hyödynsin tässä, propsit siis Lidlille ja edullisille hinnoille! Mulla tulee aina ostettua luomua, mutta kerrankin kotiutin ihan tavallisia kesäkurpitsoja. Hyviähän nämä silti olivat. :)

      Poista