torstai 27. maaliskuuta 2014

Kevätsalaatti parsalla ja mansikoilla

Tiedättekö mikä aika kohta koittaa? No, parsa-aika tietenkin - ollaanhan jo menossa hurjaa vauhtia kohti huhtikuuta ja kunnon kevättä! Itse ostin ensimmiset parsatankoni heti, kun hinta asettui kohtuullisiin lukemiin. Täällä ollaan siis narskuteltu tankoja oikein urakalla ja oma "paheeni" on napsia niitä suoraan jääkaappikylminä suuhuni ilman mitään keittämistä tai muutakaan valmistamista. Välillä olen dippaillut niitä tahiniin, mantelitahnaan ja hummukseen. Parsan hento ja maukas maku tulee kuitenkin esille parhaiten ilman sen kummempia lisukkeita. Suosittelen siis unohtamaan kaikenmaailman voimakkaat tahnat ja kokeilemaan vaikka tätä yksinkertaista salaattia, joka vie makuhermosi mennessään heti ensimmäisestä haarukallisesta asti.

Valmistusohjeita tähän erikoisemmin ei edes tarvitse, kun kyse on erittäin yksinkertaisesta ruoasta. Sinun tarvitsee vain keittää parsatankoja ja vihreitä papuja muutaman minuutin kattilassa. Sen jälkeen kuuma vesi kaadetaan pois ja tilalle lisätään kylmää vettä, jotta kypsyminen pysähtyy ja tuloksena ovat rouskuvat vihannekset. Parsat ja pavut nostetaan vedestä ja annetaan ylimääräisen veden valua pois. Asetellaan lautaselle voipapujen (butter beans) ja mansikkasiivujen kera. Päälle kannattaa rouhaista suolaa ja pippuria. Halutessasi voit myös lorauttaa hieman balsamicoa ja/tai oliiviöljyä päälle. Nam.

PS. Pakkasmarjalta muuten löytyy valikoimista suomalaista luomumansikkaa, jota voin suositella lämpimästi.


4 kommenttia:

 1. Pitäisi varmaan joskus maistaa parsaa.. :P Tuossa se ainakin näyttäisi esiintyvän edukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! Tuun kokkaa teille joku päivä parsaa, niin saat ainakin maistettua. Lupaan, että tykkäisit :p

   Poista
 2. Ihanan näköistä! Jännä, että syöt lisäksi raakaa parsaa - enpä ole aiemmin tajunnut, että niitä voi niinkin popsia! Musta kasvikset ovat yleensä parhaimmillaan juuri raakana nimittäin :) Voipavut ovat kyllä niin herkullisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahh, parsan maku raakana on niiiiin herkullinen ja se ihana napsaus mikä kuuluu kun sen taittaa, aijaijaiai. Kevät on kyllä ihanaa aikaa - kiitos parsojen! Odottelen myös ensimmäisiä maasta ilmestyviä nokkosia. :p

   Poista