maanantai 31. maaliskuuta 2014

Välipalavinkki - gojimarjoilla ja pähkinöillä täytetyt aprikoosit

Aurinko paistaa korkealta ulkona ja sisään tulvii ihanasti valoa. Vaikka lämpötila ei ollutkaan enää eilisen veroinen, en minä valita. Kevät saa mielen niin paljon pirteämmäksi ja muutenkin kesän tulo saa väkisinkin hymyn huulille. Töistä kotiin päästyäni odottelin hetken aikaa välittäjän tuloa (vuokranantajani on valitettavasti myymässä tämän asunnon, minun kotini, jossa olen asunut jo reilu neljä vuotta) ja heti välittäjän lähdettyä laitoin veden kiehumaan ja loihdin odotellessa yksinkertaisen välipalan. Leikkasin kuivattuja aprikooseja halki ja tungin sisään gojimarjoja, cashewpähkinöitä ja manteleita. Dippailin ne vielä ennen suuhun pistämistä suoraan purkkiin mantelivoihin. Aiai.. Kylläpäs olikin osuva yhdistemä, nimittäin aprikoosit ja mantelivoi. 

Herkkuvälipalan kanssa join vanhaa tuttuani, Clipperin Detox-teetä. Kyseinen tee sattui olemaan kaapistani loppu kunnes ihanainen Ruohonjuuri pelasti minut parisen viikkoa sitten pussakalla, jossa komeili paketti tuota teetä. Onkohan joku Ruohonjuuren väestä vakoillut minua ja saanut selville tuon teen olevan yksi suosikeistani - eheh, noh tiedä sitä sitten ;). Tuo tee maistuu makean lakritsaiselle ja on veteen liuenneena voimakkaan punaista malvan ansiosta. Teen nimi antaa ymmärtää, että sillä olisi vaikutuksia puhdistautumiseen, detoxiin, mutta omalla kohdallani se ei ole koskaan aiheuttanut minkäänlaisia reaktioita. Tosin ei sillä minulle niinkään vaikutusta ole - juon teetä, koska pidän sen mausta. Toki terveyshyödyt ovat aina plussaa, mutta eivät se ensisijainen asia teitä valikoidessa. Maku ennen kaikkea - eiks je?

PS. Rapunzelin mantelivoi (saatu Ruohonjuurelta) on muuten yksi suosikeistani, koska tahnan paksuus on sopivan juokseva ja sopii näin ollen mainiosti esimerkiksi dippailuun ja purkista voi kaataa vaikka suoraan lautaselle puuron päälle. Miksi liata siis lusikkaa ja tehdä tiskiä, kun voi valikoida sopivan koostumuksen omaavan mantelivoin? ;)


Mukavia herkutteluhetkiä ja valoista alkanutta viikkoa teille ihanille! 

4 kommenttia:

 1. Voin kuvitella tämän yhdistelmän olevan taivaallinen :) Itse en olekaan koskaan vielä testannut kuin omatekemää mantelivoita, mutta tämä kyseinen tuote ainakin näyttää super herkulliselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vain todeta, että tuon mantelivoin voittanutta ei ole. Tuossa kaikki on niin kohdallaan, paahtoaste ihan täydellinen ja koostumus silkkinen. Tuossa voissa ei suolaa ole ollenkaan, mutta maku on silti niiiiiin täyteläinen ja maistuva. Kitalakeen hieman kiinni jäävä rasva ja paahteinen maku - parasta! <3

   Poista
 2. Oioi, täytyy kokeilla tätä yhdistelmää!

  VastaaPoista