sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Mainio levite siemenistä

Lapsena erään järjestön kautta matkustelessani Keski-Euroopassa ihastuin kovasti unikonsiemeniin. Tykkäsin noukkia noita tummansinisiä pikkuruisia siemeniä kynsilläni leivän päältä ja pureskella ne etuhampaillani "mössöksi". Myös paperipussin pohjalle tippuneet siemenet oli ehdottomasti kaadettava pussista suoraan suuhun. Pitkään nuo ihanat siemenet pysyivät minulta unohduksissa kunnes taas parisen vuotta sitten ostin niitä kotiini. Aluksi käytin niitä ainostaan leipomissani leivissä ja muissa leivoksissa, mutta pikkuhiljaa aloin ripottelemaan niitä muun muassa salaatin, smoothieiden ja falafel-taikinan joukkoon. 

Tänään sain idean tehdä niistä siemenvoita, mutta koska pelkiltään siemenet tuskin olisivat "voituneet : D", toisinsanoen muuttuneet voiksi, päätin lisätä joukkoon auringonkukansiemeniä. Paahdoin auringonkukansiemeniä jonkun aikaa uunissa ja viimeisiksi hetkosiksi lisäsin myös unikonsiemenet mukaan paahtumaan. Paahtamisen jälkeen jauhoin levitteeksi teholeikkurilla ja lisäsin joukkoon myös rouhauksen ruususuolaa. Aiai, kylläpä onkin hyvää, eritoten tomaatin ja basilikan kera! :)


5 kommenttia:

  1. Onpa vain mainion tuntuinen voi! Unikon siemeniä tulee aika harvoin käytettyä mihinkään, vaikka hauskoja pikku siemenöisiä ovatkin. Varmaan hyvää riisikakun päällä, ainakin tahinin olen todennut sopivan sille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan ykkönen - vaikka itse sanonkin! Mietojen (Pirkan ohuet luomuriisikakut ovat ehdoton suosikkini) riisikakkujen kanssa ihan taivaallista, mums. :)

      Poista
  2. Nami! Aika mainion kuuloinen levite. Minkälainen leikkuri sulla on käytössä? Itse olen joskus tehnyt kans auringonkukansiemenvoita, mutta koostumus jäi aika rakeiseksi, vaikka paahdoin siemenet...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on käytössä OBH Nordican Easy mix 400, ja sillä sai kyllä ihan mukavan tuloksen kun vain jaksoi jauhaa tarpeeksi kauan. Lisäsin sekaan myös ihan hitusen mantelivoipurkin päälle kerääntynyttä öljyä. :)

      Poista
    2. Kiitoksia, tuo onkin hyvä vinkki! :)

      Poista