Yhteen leipään tarvitset:
2,5dl riisijauhoja (itselläni käytössä TÄMÄ)
1dl maissitärkkelystä
0,5dl kookossokeria (itselläni käytössä TÄMÄ)
1tl carob-jauhetta
1tl kanelia
1tl psylliumia
ripaus suolaa
0,5tl vaniljajauhetta
0,5tl ksantaania
1tl leivinjauhetta
3dl mantelimaitoa
kourallinen luomumanteleita
1 kypsä luomupäärynä
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa huolellisesti sekaisin lusikalla. Lisää mantelimaito kuivien aineiden joukkoon. Vatkaa seos kuohkeaksi ja ilmavaksi yleiskoneella tai esimerkiksi sähkökäyttöisellä vispilällä. Kuutioi sekaan päärynä ja kourallinen murskattuja/puolitettuja manteleita ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Voitele tai "leivinpaperita" leipävuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia tai kunnes hammastikkuun ei tartu enää taikinaa. Leivän kuuluu jäädä meheväksi, joten älä kuivata sitä liikaa! Viipaloi leipä mieluiten hieman jäähtyneenä.
Nauti "Thé leipä"-viipaleet joko sellaisinaan tai kokoa päälle keko tuoreista päärynäsiivuista, ihanan herkullisesta Rapunzelin mantelivoista (saatu Ruohonjuurelta) ja mantelilastuista. Koko herkun kruunaa mielettömän maukas ja luonnollisen makea Pukan uutuustee
"Three cinnamon" (saatu Ruohonjuurelta), jossa on yhdistelmä Intia-, Indonesia- ja Vietnamilaista kanelia.
*
Nams. Mitä toi ksantaani on ja onko se rakenteen/maun kannalta välttämätön? :)
VastaaPoistaXsantan gum tai ksantaamikumi, tolla nimellä siihen törmää monissa tuotteissa. Makua tuo ei muuta, mutta tekee rakenteesta kuohkeamman ja helpommin leipoutuvan. :) Googlettamalla löytyy varmasti paljon tietoa!
Poistaokei kiitti :)
PoistaApua, kun kuulostaa herkulliselta! Menee heti viikonloppuna testiin <333
VastaaPoistaToivottavasti ihastut leipään yhtä tulisesti kuin minä! :)
PoistaVaikka leivästä tulee lähes parisenkymmentä viipaletta, on mun myönnettävä, että ainoatakaan viipaletta mulla ei ole enää jäljellä. Leipä on muuten vielä seuraavana ja sitäkin seuraavana päivänä aivan madottoman hyvää, joten yhdeltä istumalta sitä ole pakko ahtaa kiduksiin, vaikka se niin hyvää onkin! :)
On muuten ihan taivaallisen näköinen leipä!!!
VastaaPoista