maanantai 10. maaliskuuta 2014

Thé leipä, joka muuttaa käsityksesi leivästä - päärynän ja kanelin pyhä liitto

Kyllä, tottakai te saatte reseptin tähän niin maan mahtavaan leipään! Tuskin maltan nimittäin pitää tätä vain ja ainoastaan omana herkkunani vaan haluan suoda myös teille mahdollisuuden tähän makunautintoon.


Yhteen leipään tarvitset:
2,5dl riisijauhoja (itselläni käytössä TÄMÄ)
1dl maissitärkkelystä
0,5dl kookossokeria (itselläni käytössä TÄMÄ)
1tl carob-jauhetta
1tl kanelia
1tl psylliumia
ripaus suolaa
0,5tl vaniljajauhetta
0,5tl ksantaania
1tl leivinjauhetta
3dl mantelimaitoa
kourallinen luomumanteleita
1 kypsä luomupäärynä

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa huolellisesti sekaisin lusikalla. Lisää mantelimaito kuivien aineiden joukkoon. Vatkaa seos kuohkeaksi ja ilmavaksi yleiskoneella tai esimerkiksi sähkökäyttöisellä vispilällä. Kuutioi sekaan päärynä ja kourallinen murskattuja/puolitettuja manteleita ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Voitele tai "leivinpaperita" leipävuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia tai kunnes hammastikkuun ei tartu enää taikinaa. Leivän kuuluu jäädä meheväksi, joten älä kuivata sitä liikaa! Viipaloi leipä mieluiten hieman jäähtyneenä.


Nauti "Thé leipä"-viipaleet joko sellaisinaan tai kokoa päälle keko tuoreista päärynäsiivuista, ihanan herkullisesta Rapunzelin mantelivoista (saatu Ruohonjuurelta) ja mantelilastuista. Koko herkun kruunaa mielettömän maukas ja luonnollisen makea Pukan uutuustee 
"Three cinnamon" (saatu Ruohonjuurelta), jossa on yhdistelmä Intia-, Indonesia- ja Vietnamilaista kanelia.

*

6 kommenttia:

  1. Nams. Mitä toi ksantaani on ja onko se rakenteen/maun kannalta välttämätön? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Xsantan gum tai ksantaamikumi, tolla nimellä siihen törmää monissa tuotteissa. Makua tuo ei muuta, mutta tekee rakenteesta kuohkeamman ja helpommin leipoutuvan. :) Googlettamalla löytyy varmasti paljon tietoa!

      Poista
  2. Apua, kun kuulostaa herkulliselta! Menee heti viikonloppuna testiin <333

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti ihastut leipään yhtä tulisesti kuin minä! :)

      Vaikka leivästä tulee lähes parisenkymmentä viipaletta, on mun myönnettävä, että ainoatakaan viipaletta mulla ei ole enää jäljellä. Leipä on muuten vielä seuraavana ja sitäkin seuraavana päivänä aivan madottoman hyvää, joten yhdeltä istumalta sitä ole pakko ahtaa kiduksiin, vaikka se niin hyvää onkin! :)

      Poista
  3. On muuten ihan taivaallisen näköinen leipä!!!

    VastaaPoista