lauantai 23. elokuuta 2014

Neljän ainesosan minttuiset raakabrowniet

Viikonloppu - mikä ihana tekosyy syödä herkkuja! Eikös? ;)

Aamulla herättyäni puoli seitsemän oloni oli ihanan pirteä. Istuin parisen minuuttia sänkyni reunalla ennen kuin ponkaisin kokonaan ylös. Ampaisin lähes samantein keittiöön parin askeleen päähän ja kaivoin kaapistani esille muutamat tuotteet ja sauvasekoittimeni. Pitkään mielessäni muhinut idea raakabrownieista sai vihdoinkin tuulta siipiensä alle. Herkullisen tuoksun vallatessa asuntoani oli browniet jo pakkasen hellässä syleilyssä ja sormi tahmaisen kipon sisällä. Puoli tuntia tuosta hetkestä eteenpäin edessäni oli pala minttuista raakabrownieta ja höyryävän kuumaa luomuteetä.

Kukapa voisi väittää etteikö herkullinen aamiainen olisi loistava valinta heti viikonlopun aloittajaisiksi.

Nämä raakabrowniet saavat makunsa tahmaisen pehmeistä luomuluumuista, joiden maku on täyteläisen "tumma". Tarkoitan tällä voimakasta ja aromaattista makua, makua, jota ei saa käyttämällä taateleita saati sitten viikunoitakaan. Kuivattujen luumujen viettelevä makeus tuo mieleen luumumarmeladin, jota lapsena taisi eksyä suuhun joulutorttuja tehdessä lusikallinen jos toinenkin. Montaa lusikallista herkkua ei kuitenkaan pystynyt kauhoa, mutta eipä pysty näitä raakabrownietakaan. Täydellisiä makeanhimon taltuttajia erinomaisilla ravintoarvoilla höystettynä siis!

PS. Älkää iskekö kiinni mihin vain luumuihin. Tarkistakaa tuoteseloste ja valitkaa mieluummin luomuja ja/tai ainakin lisäaineettomia.


Pariin isohkoon palaan raakabrownieta tarvitset:
1dl Makrobioksen luomuluumuja (saatu Ruohonjuurelta)
0,3dl luomukauraryynejä
2rkl raakakaakaojauhetta
1/3pss Clipperin piparminttuteetä

Mittaa luumut (noin 65gr) ja kauraryynit sauvasekoittimen tai teholeikkurin kulhoon. Sekoita pieni hetki kunnes tuloksena on tahmainen, mutta ei täysin sileä, massa. Lisää joukkoon kaksi ruokalusikallista raakakaakaojauhetta ja 1/3 pussillinen Clipperin piparminttuteetä (siitä pussista, ei valmista veteen tehtyä teetä!). Sekoita lusikalla sekaisin. Kaavi massa leivinpaperille ja muotoile se esimerkiksi veistä apuna käyttäen tasaiseksi levyksi. Nosta browniet pakkaseen jäähtymään ja kiinteytymään puolesta tunnista eteenpäin. Tarjoile hieman viileinä esimerkiksi höyryävän teen kera. Halutessasi voit lisätä palan päälle vielä raakakaakaojauhetta ja mansikkasiivuja.
Nauti aamu-, väli- tai iltapalana - toisinsanoen koska vain!



Kuivatut luumut ovat melko korkean kuitupitoisuutensa ansiosta oiva lisä päivittäiseen ruokavalioon sekä aineenvaihduntaa nopeuttamaan. Saat niistä kuidun ohella myös aimoannoksen vitamiineja ja kivennäisaineita. Muista kuitenkin, että energiaa nuo tummat herkut sisältävät moninkerroin tuoreisiin verrattuna, joten pyri pitämään kohtuus näitä napostellessasi!



1 kommentti: