maanantai 4. elokuuta 2014

Satoa parvekepuutarhasta - punertuvia palleroita ja kämmenen kokoisia lehtiä

Tämän ensikertalaisviljelijän parvekepuutarhassa on satoa näkyvissä eikä siis vain yhtä tomaattia, vaan paljon enemmän. Punaisina helottavia kirsikkatomaatteja riippuu tertuissa tällä hetkellä parisenkymmentä ja lisää on tulossa kovaa vauhtia. Kukintakaan ei ole vielä loppunut, joten satoa lienee kasvavan vielä niin kauan kuin vain lämpöä ja valoa riittää. Myös paprikat ovat kasvaneet huimaa vauhtia ja joka päivä saa ihailla niiden suuren suuria, kämmenen kokoisia, lehtiä. Pituuttakin löytyy jo reilusti yli puolen metrin verran. Vaikka paprikoiden alkuja on vasta muutama oksilla, en silti ole menettänyt toivoani saada alkusyksystä lautaselleni muutama iso ja muhkea keltainen paprika. Aina saa toivoa, eikö? ;)

Jos jotakuta kiinnostaa, niin sekä tomaattini että paprikani ovat saaneet alkunsa aivan tavallisista kaupan vihanneksista, joiden sisältä olen itse siemenet talteen ottanut. Aluksi hieman jännitin kasvun onnistumista ja kukinnan alkamista, mutta onnekseni kummatkin aloittivat kasvunsa haipakkaa ja kukintakin on sujunut lähes ongelmitta. Saan siis olla ylpeä (tai vain onnekas) ensikertalainen!

Löytyykös täältä muita parvekeviljelyyn tai ylipäätänsä viljelyyn hurahtaneita?9 kommenttia:

 1. Yöpakkaset tappoi mun rehut :( Jätin parvekkeelle lasien taakse yöksi, kun eihän kesäkuussa enää voi olla yöpakkasia! No näköjään voi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oivoi : / Mullakin on ollut koko ajan parvekkeella lasien takana, mutta ilmeisesti lämpötilat pysyivät riittävän lämpiminä pitämään kasvini hengissä.

   EI kuitenkaan kannata laittaa hanskoja tiskiin vaan kokeilla ensi vuonna paremmalla onnella! : )

   Poista
 2. Tänään latvoin pihvitomaatit,kasvavat siis avomaalla.pituutta oli liki pari metriä...saas nähdä mitä näistä tulee :) mökillä kasvavista jättikurpitsoista odotan vielä enemmän,voip olla että syödään koko poppoo kurpitsasoppaa pitkälle syksyyn..jollei mitään yllättävää tapahdu :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurpitsasoppa maistuisi kyllä eli kasvattelehan huolella ja rakkaudella, jotta saadaan kaikki kurpitsaa ihan kyllästymiseen asti! ;)

   Poista
 3. Täällä on myös kerätty ensimmäistä kertaa elämässä kirsikkatomaattisatoa parvekkeelta. Jännää touhua on ollut! Taimet sain ystävältä loppukeväästä, mutta ensi vuonna ajattelin kokeilla hommaa ihan alusta asti itse. Pitää vaan noista kypsyneistä erotella ja kuivattaa siemenet talteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkä makuisia ovat olleet, kenties parempia/makeampia kuin kaupan? :) Itse en ole omiani vielä maistanut, mutta tänään taidan poimia niitä muutaman suuhuni suoraan parvekkeelta.

   Alusta asti kasvattaminen on kyllä mielenkiintoista puuhaa! Saas siis nähdä millainen viidakko parvekkeeni on ensi vuonna ;)

   Poista
  2. Ensimmäiset olivat todella makeita ja maukkaita, toiset sitten hieman "happamampia". Muutoin en ole ehtinyt maistella itse, kun olen antanut maistiaisiksi vanhemmilleni ja seuraavista tosiaan ajattelin ottaa siemenet talteen. :)

   Poista
  3. Maukkaiden tomskujen siemeniä kannattaa ehdottomasti ottaa talteen, jotta saa samanlaisia/samantyylisiä myös ensivuonna. :)

   Poista