maanantai 22. syyskuuta 2014

TOIVEPOSTAUS: Vegaanius

TÄSTÄ linkistä pääset tutustumaan viime vuoden alussa kirjoittamaani postaukseen siitä miksi ja miten minusta tuli vegaani.

Alla muutamia kuvia tekemistäni vegaaniruoista.

6 kommenttia:

 1. Syvä huokaus, muistelin että olisin jo lukenut viime vuotisen postauksen, mutta ei. Ihanan näköisiä ruokakuvia! Ja miksi huokaus: Itse olen ollut yläasteesta (ei hajuakaan millä luokalla, kahdeksan? ) asti kasvissyöjä, muutama vuosi sitten olin vuoden vegaanina.Sen loputtua (mies tuli elämääni) olen suostunut maitotuotteisiin ja kananmunaan, sekä hunajaan ja kalaakin syön välillä. Tekstisi herätteli taas vanhoja ajatuksia, ja tiedän että teen väärin esim. juodessani kahvini maidolla enkä jollakin kasvikunnan korvaavalla tuotteella. Valintoja, valintoja.. Vaikeaa! Jos jaksaisin panostaa asioihin voisin siirtyä taas täysin vegaaniseen ruokavalioon, mutta nyt se on mahdottomuus. Jään pohtimaan tekstiäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ajattelen niin, että jokaisen on toteutettava ruokavalionsa sillä tavalla, miten se juuri itselle sopii. Ruokaasioissa kannattaa ottaa vähän vinkkiä sieltä ja täältä, ja koota itselleen ihan oma ruokavalio, sen sijaan että noudattaa ankarasti tiettyjä linjoja. En ajattelisi asiaa niin että ''nyt teen väärin''. Enneminkin että toisinaan voit tehdä vaan paremman valinnan. Esimerkiksi juuri sen maidon kohdalla. Itse jätin maitotutteet ja munan pois kertalaakista, mutta lihaa en ollut silloin syönyt jo pitkään. Harva tekee muutoksia päivän päätöksellä saatika tottuu niihin. Pikkuhiljaa hyvä tulee ja pian huomaakin että se mitä teki ''paremman valinnan'' vuoksi, onkin muodostunut jo tavaksi. Toiset ovat arkivegaaneja, mutta pitävät esim. juustoja niin suurena herkkuna että antavat viikonloppuisin itselleen anteeksi moiset. Meitä on moneksi ja hyvä niin! Älä ota turhia paineita, sillä tie on jo oikea kun tietää mikä on hyväksi itselle ja ympäristölle. Pienin askelein sitten kohti tekoja :)

   Poista
  2. Kiitos kommentistasi Lemmi!

   Kuules Lemmi, ei ole oikeaa tai väärää tapaa tehdä asioita, joten älä koe itseäsi huonoksi ihmiseksi esimerkiksi kaataessasi maitoa kahviisi. Olet mielestäni tehnyt jo paljon jättäessäsi lihan pois ruokavaliostasi! Ei kaikkien täydy olla täysin vegaaneja tai täysin kasvissyöjiä. Tärkeämpää on olla tietoinen siitä tai kiinnittää huomiota siihen mitä suuhunsa pistää ja millä tavoin tuote on lautaselle päätynyt. Jos kokee jonkun tuotteen syömisen "vääräksi", voi määrää halutessaan vähentää tai jättää sen kokonaan pois ruokavaliosta. Kahvin sekaan voi lorauttaa kauramaitoa ja kananmunan esimerkiksi korvata tofulla, soijajogulla tai soijajauhoilla. Elämä on valintoja täynnä ja kaikki on vain itsestäsi kiinni. Kukaan ei päätä puolestasi ruokavaliotasi tai filosofiaasi - ei vanhempasi, puolisosi tai kukaan muukaan. Ole siis armollinen itsellesi ja yritä löytää se kultainen keskitie, tapa, joka tekee elämästäsi nautittavaa! :)

   Poista
  3. Kiitos kummallekin! Ei pitäisi ottaa paineita, mutta rupean aina "panikoimaan" näiden asioiden kanssa ;) Pohdin tätä jossakin vaiheessa omassa blogissa, viime aikoina aika moni tähän liittyvä asia kuohuttanut (mikromuovit kosmetiikassa -> siirryn käyttämään suurilta osin pelkkää luonnon kosmetiikkaa jne.) ja erilaiset valinnat / oikean ja väärän pohtiminen asioissa pinnalla. Olette ihania kumpikin Liisa ja Nanne!

   Poista
 2. Moi. Tämä ei liity mitenkään postaukseen, mutta olen pohtinut seuraavaa asiaa: Mistä sinä hankit tulsinsiemeniä? Yritin kaivaa internetin läpikotaisin, mutta löysin vain jotain jauhetta. Kiinnostaisi kokeilla, jos olisivat chia:lle parempi ja lähempänä tuotettu vaihtoehto. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Omani olen saanut PR-toimisto Sugar Helsinki:ltä ja samoja OLI myös myynnissä muun muassa Ruohonjuuressa. Ilmeisesti enää ei ole. Kannattaa tutkia itämaisten kauppojen valikoimia, niissä olen tulsinsiemeniin törmännyt monesti. :)

   Poista