keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Kermainen manteli-päärynäherkku

Mietin tämän postaamista pitkään, todella pitkään. Syy tähän ei suinkaan ole se, etteikö tämä maistuisi taivaalliselta tai olisi postauksen arvoinen juttu vaan se, että en pidä tästä kuvasta laisinkaan. Hämärtyvät päivät tekevät kuvaamisesta entistä vaikeampaa ja salaman käyttö on lähes välttämätöntä. En nimittäin satu omistamaan mitään kovin valovoimaista objektiivia. Salamalla kuvat menettävät sen ihanan tunnelmallisuutensa ja ääähh... Ruokabloggaaja ei vain tykkää pimeästä, ei sitten yhtään!




Tämän unelmajälkiruoan salaisuus piilee mantelimaitoon ujutetussa lucumassa ja vaaleassa mantelivoissa. 
Yhdessä ne tekevät koostumuksesta kermaisen pehmeän ja mausta ihanan makeahkon. Pitkä liotusaika saa chiansiemenet 
imemään itseensä reilusti nestettä tehden koostumuksesta aina vain paremman.


Yhteen isohkoon annokseen tarvitset:
1dl mantelimaitoa
1,5-2tl chiasiemeniä
1tl lucumaa
1 + 1/2 kypsä luomupäärynä
kanelia

Mittaa mantelimaito (makeuttamaton) astiaan. Lisää sekaan chiasiemenet ja lucuma. Sekoita. Nosta seos jääkaappiin tekeytymään vähintään yön ajaksi tai useaksi tunniksi. Mikäli mahdollista, käy sekoittamassa vanukasta pari kertaa tekeytymisen aikana. Kun chiasiemenet ovat imeneet nestettä itseensä sen minkä imevät, sekoita joukkoon teelusikallinen vaaleaa mantelivoita. 

Huuhtaise kaksi isoa luomupäärynää veden alla. Laita toinen kuorineen kokonaisena blenderiin ja sekoita hienoksi soseeksi. Lusikoi sose tarjoiluastian pohjalle. Kaada päälle ohuehko mantelimaitovanukas/-kastike. Puolita jäljellä oleva päärynä puoliksi ja kuutioi se koristeeksi jälkiruoan päälle. Pinnalle voi halutessaan vielä ripotella hyvää luomukanelia.


Nauti milloin vain - aamulla, päivällä tai illalla!


10 kommenttia:

  1. totta puhut: keinovalossa kuvista tulee monesti tunkkaisen näköisiä .. pakko varmaan alkaa ajoittaa ruokakuvailut vapaapäiviin, koska sekä aamulla lähtiessä että illalla kotiin tullessa alkaa olla jo ihan pimeää.

    päärynä ja manteli on muuten ihana yhdistelmä - toimii myös puuroissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päärynä ja manteli ovat kyllä oiva pari - aivan kuten omena ja mantelikin! :) Tämä sama resepti toimii upeasti myös mustikoiden kera tai miksei vaikkapa persimonin, vadelman taikkapa luumujen kera. Luumuista voisikin kokeilla heti pikimmiten!

      Kuvaaminen hämärässä on kyllä haastava juttu, ainakin itselleni. Tuntuu, että vaikka kuinka säätää asetuksia, ei kuvista tule sitä mitä haluaisi. Edes pitkä valotusaika ilman salamaa ei toimi tai sitten en vain osaa. Valkotasapainokin muuttuu oudoksi.. Ehkä ammattitaitoinen kuvaaja onnistuisi loistavasti, mutta minä en. Aion silti sinnikäästi yrittää kuvata ruokiani... Ehkä opin vielä jotain? :)

      Poista
  2. Onneksi kuvankäsittelyssä pystyy hieman pelastamaan kuvia, tosin mielestäni tuo kuva on todella herkullinen! (tai en sitä kuvaa söisi, mutta kuvauksen kohde omnom!) Tätä täytyy kokeilla. En ole ennen kuullut vaaleasta mantelivoista, mistä sitä mahdollisesti saisi ja onko kovinkin tyyristä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin pystyy, mutta siihen vaaditaan kuitenkin suht onnistunut kuva, jota voi alkaa parantelemaan. En jaksa kuluttaa huonojen otosten paranteluun aikaa, kun ei niistä kuitenkaan saa silmää miellyttäviä. Mutta tämä kuva nyt on mitä on - parempi kuitenkin kuin ei mitään! :)

      Vaaleaa mantelitahnaa voit ostaa esimerkiksi Ruohonjuuresta ja käyttämääni tuotteeseen löytyy linkki tuosta "Yhteen isohkoon annokseen tarvitset:" alta.

      Poista
    2. Ähh en tajunnut katsoa sitä siitä kohti, omaa laiskuutta :) Totta sekin ettei kuva aina ole pelastettavissa, mutta mielummin hieman huonompi kuva kuin ei ollenkaan. :)

      Poista
    3. No oikeassa kyllä olet! :)

      Poista
  3. Oletteko kuvanneet myös jalustalta?
    Laadukkaaat valovoimaiset objektiivit ovat todella arvokkaita, ja niin, salama nyt on vähän niin ja näin.. ..mutta jos kuvaat paikallaan olevaa kohdetta, niin kameralle jalusta ja sittenhän voi valotusaikaa laittaa niinpaljon kun tarvetta on? Itse olen saanut jalustalta varsin hyviä kuvia hämärässä ilman salamaa ja ei-niin-valovoimaisella objektiivilla.
    Kiitos reseptistä! :) Ja melko hyvä kuva tuokin, ei julkaisu nyt tuohon voi kaatua. Kiitos. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä yrittänyt, mutta jalustani on vanha (äitini vanha, ikää reilu 20v) ja hieman rikki. En saa sillä kameraa pysymään oikeassa asennossa yhden "kiinnityspultin" puututtua (uuden jalustan ostaminen olisi tietenkin kannattavaa!). Joudun siis pitämään kamerasta käsin kiinni ja silloin kuva tärähtää käsien pienestä liikkeestä johtuen. Olen toki kokeillut kuvaamista myös muiden paikallaan pysyvien asioiden avulla, mutta en vain saa kuvista silmääni miellyttäviä. Kuviin tulee kohinaa ja valkotasapaino on ties mitä.

      Tai sitten en vain osaa ja en osaakkaan, hehe! :D Mutta harjoittelu tekee mestarin - eikö se niin mene?

      Poista
  4. Näyttääpä ja kuulostaapa hyvältä ja älä höpötä, toi kuva on todella herkullisen näköinen. Ihan tulee vesi kielelle! :) Mantelimaito on vaan niin hyvää.. Sulla on tosi kivan oloinen blogi :)

    Terkuin - Uusi seuraaja :)

    http://thequestioniswillyou.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua, kiitos kehuistasi! :) Mantelimaito on kyllä aivan upea keksintö, se paahteinen maku on taivaallisen hyvä. Ahh!

      PS. Tervetuloa seuraajaksi, Emilia! :)

      Poista