Kuinka pakurikahvin keitto onnistuisi helposti ja huomaamattomasti?
Vaivattomasti.
Kuinka saisin säästettyä energiaa?
Kauaa ei tarvinnut aivojen raksuttaa kunnes keksin tähän ratkaisun. Kahvinkeitin - no siinä ratkaisu!
Tarvitset:
kahvinkeittimen
pakurijauhetta
vettä
vettä
+
(kardemummaa, neilikkaa, kanelia...)
Mittaa hanasta raikasta vettä kahvinkeittimesi kannuun. Lisää veden sekaan pakurijauhe (noin 1,5tl tai reilusti enemmän/1l vettä).
Voit sekoittaa mukaan myös haluamiasi mausteita tai vaikka teepussin. Nosta kannu takaisin paikoilleen ja paina keitin päälle.
Anna pakurin valmistua puolesta tunnista tuntiin tai kauempaan. Jos keittimessäsi on automaattinen virrankatkaisu,
huomio se. Siivilöi tai suodata valmis pakurisi suoraan kuppiin. Jos kaipaat lisämakua, kokeile pakurin
kanssa esimerkiksi paksua kookoskermaa tai kookosöljyä.
Nauti juoma kuumana esimerkiksi tuoreen omppupiirakan kera! :)
Äää oon tyhmä ja en tiedä mitä pakurikahvi on, onko se hyvää? :D
VastaaPoistaHhehe, no se on metsiemme lehtipuista saatavaa kääpää, josta on keitetty kahvin korviketta jo iat ja ajat. Kyseessä ei siis ole kahvipapu vaan kääpä. :)
PoistaPakuria käytetään paljon muun muassa sen terveellisyytensä ja kahvimaisen makunsa vuoksi. Kannattaa Googlettaa mikäli kiinnostaa! :)
Itseasiassa tänää puhuin työnantajan kanssa kahvista ja koetittiin miettiä mikä oli se pula-ajan korvike muttei tullut kummankaan mieleen, tässä selvisi monta asiaa kerralla! ;)
PoistaNo mikäs sattuma! ;)
PoistaOijoi kokeiluun ehdottomasti ;)
VastaaPoistaSuosittelen ;)!
Poista