lauantai 4. lokakuuta 2014

Syntisen herkullinen vaalea kookossuklaa

Mikä on koostumukseltaan ihanan pehmeää täynnä kookoshiutaleiden sattumia? Sitä on tämä syntisen herkullinen raaka kookossuklaa, joka lumoaa aidoilla mauillaan ja kauniilla ulkonäöllään. Suklaa-nimestä huolimatta tämä ei sisällä ollenkaan kaakaojauhetta vaan sen virkaa toimittaa hienojakeinen kookosjauho ja luonnollisen makea lucumajauhe. Pientä lisämakua ja rakennetta tämä saa kookoshiutaleista ja veitsenkärjellisestä aitoa vaniljaa. Kaikki makeus, jota suklaassa on, on peräisin mainitsemistani raaka-aineista, joten tämä ei luonnollisestikaan sisällä lisättyä sokeria. Huikean terveellinen ja ennen kaikkea herkullinen makunautinto, joka vie kielen mennessään jo kaakaovoin sulatuksesta lähtien. 

Joko sinäkin odotat pääseväsi maistamaan tätä? Malta hetki!


6 konvehtiin tarvitset:
2rkl kookosjauhoa
1rkl lucumaa
1rkl kookoshiutaleita
veitsenkärjellinen vaniljaa (vain hyvinhyvin vähän!)
+
hiven merisuolaa

Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Lisää sekaan kaikki muut ainekset ja sekoita kunnolla. Kaada seos konvehtivuokiin ja nosta kylmään jähmettymään. Kun suklaa on muuttunut hieman kiinteämmäksi, lisää konvehtien päälle halutessasi hiven merisuolaa. Nosta vielä kylmään noin puoleksi tunniksi jähmetymään. Säilytä viileässä. Nauti hyvällä omatunnolla!

PS. Mikäli lucuma on sinulle uusi tuttuvuus, suosittelen ehdottomasti siihen tutustumista. Jauhettu lucuma, "Inkojen kulta", pitää sisällään monia hyödyllisiä vitamiineja ja kivennäisaineita. Ravintosisällöltään se on suurimmaksi osaksi hiilihydraattia ja sopii hyvin makeuttamaan ruoan kuin ruoan, aina smoothieista puuroihin ja leivonnaisiin. Luonnollisen makeuden lisäksi lucuma viettelee maistelijansa hedelmäisellä ja kermaisella maullaan ja se maistuu myös aloittelevalle "superfoodaajalle".

Cocovin ja parin muun merkin lucumat löydät esimerkiksi Ruohonjuuresta!




Mukavaa, vaikkakin sateista, lauantaita kaikille! 


10 kommenttia:

  1. Hei hyvälle näyttää, tätä voisikin kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Aijai, kuinka hyvää tuo onkaan. Minun makuhermoilleni ainakin triplasti parempaa kuin perinteinen raakasuklaa. :)

      Poista
  2. Miksi tää näyttää niin hyvälle? Melkein juoksin jo lähikauppaan ostamaan aineksia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siksi koska se maistuukin niin hiirrrrrveen hyvältä! :)

      ps. taidan käydä nappaamassa vielä yhden palan nautittavakseni. :p

      Poista
  3. Tosi kaunis kuva ja nätit suklaat.Mulle kuivattu lucuma.on ollut vähän pettymys koska Perun reissuilla söin.paljon.tuoreesra lucumasta tehtyjä juttuja,ja.lucuman ihana naku häviää kuivattaessa.Tosin niin.käy myös monen.marjan kohdalla.

    VastaaPoista
  4. Pistin kokeiluun ja nyt on jääkaapissa jähmettymässä :) Kiitos sinulle ohjeesta ja sen muistutuksesta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuvat! Kerrohan ihmeessä Lemmi mielipiteesi, kunhan vain pääset maistamaan :)!

      Poista
    2. Suola kruunasi kaiken, tykkäsin kyllä kovasti! :)

      Poista
    3. Suola on monissa ruoissa se piste ii:n päälle! Jossain vaiheessa koitin hieman rajoittaa sen käyttöä ja olinkin muutaman kuukauden lähes käyttämättä suolaa. Ruoka ei oikein maistunut miltään (ei varsinkaan raakasuklaa tai kaurapuuro), joten otin sen taas käyttööni. Kyllä kannatti - ruoka on nyt taas ainakin kaksinverroin parempaa! :)

      Poista