sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Mehevä mausteinen joululeipä (GL, V)

Sain joitain viikkoja sitten Viestintätoimisto Deski Oy :ltä kutsun Myllärin Luomun joululeipähaasteeseen, jossa tarkoituksena oli leipoa leipä lahjaksi ystävää ilahduttamaan. Leipä sai olla oman mielensä mukainen, makea tai suolainen, perinteinen tai moderni, pähkinäinen, mausteinen... Meille annettiin siis lähes vapaat kädet, joten luovuutta tässä sai käyttää rutkasti ja niimpä syntyikin tämä alle oleva gluteeniton mausteinen leipä
The Joululeipä.

Jouluista makua, kakkumaista mehevyyttä ja siirappista tummuutta yhdistettynä suklaan ja appelsiinin viettelykseen. 


Yhteen leipään tarvitset:

3dl vettä
200g kurpitsaa
1rkl psylliumia
2rkl melassia (saatu Ruohonjuuresta)
1rkl tummaa agavesiirappia

1dl hamppujauhoa
1dl riisijauhoa
1dl tattarijauhoa
0,5dl tattarileseitä
0,5dl tummaa kaakaojauhetta
1tl jauhettua appelsiinia (saatu Ruohonjuuresta)
1tl neilikkaa (saatu Ruohonjuuresta)
1tl kanelia
1tl suolaa
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
0,5tl ksantaania
1 Sweet Chili-teepussi (Higher Living)

voiteluun 1tl melassia + 1tl vettä

Kuori kurpitsa ja leikkaa siitä 200g pala vaakaa apuna käyttäen. Mittaa tehosekoittimeen kurpitsan kanssa vesi, psyllium, melassi sekä tumma agavesiirappi. Sekoita sileäksi soseeksi.

Mittaa kuivat aineet keskenään kulhoon ja sekoita hyvin. Kaada sekaan kurpitsasose ja sekoita taikina lusikalla tasaiseksi. Kaavi taikina leivinpaperoituun tai voideltuun pienehköön leipävuokaan ja silota pinnaltaan tasaiseksi.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele leipä melassi-vesiseoksella ja paista uunin alatasolla noin tunnin ajan. Leikkaa viipaleiksi mieluiten vasta jäähtyneenä. Nauti sellaisenaan, luumu- tai viikunahillon tai haluamiesi lisukkeiden kera.


Maistuvaa ensimmäistä adventtisunnuntaita sekä joulun odotusta!

1 kommentti:

  1. Nam, kuullostaa herkulliselta ja plussaa gluteenittomuudesta! :)

    VastaaPoista