maanantai 1. joulukuuta 2014

JOULUKUUN 1. : Vegaaninen uutuussuklaa hasselpähkinäpraliinilla

Oletko dieetillä tai kartteletko sokeria? Jos vastasit jompaan kumpaan kyllä, tämä postaus ei välttämättä ole sinua varten! Suosittelen kuitenkin vilaisemaan tekstin kuvineen nopeasti läpi ja laittamaan tämän uutuustuotteen korvan taakse, joko itseäsi tai vaaleasta suussasulavasta suklaasta pitävää ystävääsi ajatellen.


Sain Ruohonjuurelta testiin Rapunzelin hasselpähkinätäytteisen uutuussuklaan, joka vaaleahkosta väristään huolimatta on täysin vegaaninen. Suklaan kaakaopitoisuus on 40% ja suussasulavan "nutellamaisen" hasselpähkinätäytteen osuus puolet painosta. Suklaan ainesosaluetteloa lukiessa katse kiinnittyy riisisiirappijauhoon, joka ilmeisimmin ajaa maidon virkaa toimien siinä erinomaisesti. Tavallisen valkoisen myrkkysokerin tilalla suklaan makeuttajana on raakaruokosokeri ja pientä lisämakua tuo bourbon-vanilja. Koostumukseltaan suklaa on silkkisen sileää, melko pehmeää ja helposti sulavaa. Sileäksi jauhettu hasselpähkinätäyte sointuu hyvin suklaan joukkoon niin suutuntumaltaan kuin maultaankin. Yhdestä 100g:n levystä napsittavaa riittää yhteensä 15 sopivan kokoisen palan verran.


Tässä suklaa sinulle, joka pitää makeasta. 
Sinulle, jolle maistuvat kotoisat hasselpähkinät sileäksi jauhettuna. 
Sinulle, joka antaa itselleen silloin tällöin luvan herkutella muillakin kuin raakaherkuilla tai sokerittomilla tuotteilla. 
Sinulle, joka muistaa ne lapsuuden hetket, kun paahtoleivälle sai levittää reilulla kädellä Nutellaa. Sinulle, joka odotti niitä päiviä. 
Sinulle, joka pitää täyteläisistä ja tuhdeista suussasulavista suklaista. 
Sinulle, joka arvostaa luomua. Sinulle, joka välittää siitä kuinka työntekijöitä kohdellaan tuotantomaissa.

Sinulle, joka vain yksinkertaisesti pitää suklaista!

2 kommenttia:

 1. Näyttääpäs hyvältä! Täytyy testata! :-)

  ♥~ Millamour

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä todella on hyvää - ei pelkästään ulkonäöltään vaan myös maultaankin! Nams. :)

   Poista