perjantai 2. tammikuuta 2015

Kevyempään vuoteen

Tuntuuko joulun ruoat edelleenkin vatsassa? 
Tuliko uutena vuotena napsittua herkkuja kaksin käsin?
Lupasitko itsellesi syöväsi tänä vuonna paremmin ja terveellisemmin?

Jos maha tuntuu edelleen turpealta ja aineenvaihdunta ei tunnu toimivan tavalliseen tapaan, on tänään hyvä päivä aloittaa ruokailut taas puhtaalta pöydältä. Aamun aloittajaisiksi voi nauttia herkullisista smoothieista tai tuorepuristetuista mehuista. Lounaaksi sopivat erilaiset salaatit ja keitot, joiden proteiinipitoisuutta voi suurentaa helposti vaikka tofulla, pavuilla tai pähkinöillä ja siemenillä. Välipalaksi sopii pienehkö kourallinen kuivattuja hedelmiä, joista saa sopivasti sokereita aivoille. Saman asian ajavat myös tuoreet hedelmät, mutta silloin määrän on oltava suurempi. Pähkinöiden tai niistä tehtyjen voiden olemassaoloa ei myöskään kannata unohtaa, mutta niiden kanssa on huomioitava kohtuus suuren energia- ja rasvamäärän takia. Päivälliseksi suuhunsa voi lapata jotain vähän täyttävämpää ja hiilihydraattipitoisempaa kuten erilaisia ruokia esimerkiksi amarantilla, kvinoalla ja tattarilla. Iltapalaksi sopivat kevyet smoothiet kuitu- ja vitamiinipitoisilla marjoilla höystettynä.

Toki ruoiksi sopivat monet muutkin tuotteet. Ruokavalioonsa voi aina lisätä vihanneksia, hedelmiä ja marjoja. Kuitupitoisuutta voi nostaa juureksin, pavuin, lesein, pähkinöin, kookoshiutalein... Salaattien ja keittojen päälle voi ja saa lorauttaa laadukkaita kasviöljyjä, kuten avokadoöljyä, siemenöljyjä ja oliiviöljyä.

Muista, että kaikki lähtee aina pienestä. Älä lähde havittelemaan kuuta taivaalta vaan ota tavoitteeksi jotain realistista, jotain, jonka saavuttaminen on mahdollista. Vaihda suklaapatukka pähkinöihin, voi margariiniin, liha kasviperäisiin tuotteisiin, salaatinkastike kasviöljyihin, höttöhiilarit kuitu- ja proteiinipitoisiin viljoihin... 

Ota askel kerrallaan. Etene hitaasti ja varmasti kohti tavoitteitasi. Älä lannistu ensimmäisestä epäonnistumisesta.

Ole sisukas.Ihanaa alkanutta vuotta 2015! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti