maanantai 23. helmikuuta 2015

Jyväinen myslileipä

Leivontainnostus ei ota loppuakseen, joten eilen iltapäivästä päätin yllättää sekä isovanhempani että siskoni tuoreella leivällä heidän tullessaan takaisin kotiin. Kukapa nyt ei höyryävän kuumasta leivästä innostuisi? Syntyi suuri leipä, joka sai makunsa ja tekstuurinsa kaappien antimista. Mukaan taikinaan pääsi tavallisia sekä durumvehnäjauhoja, mysliä, paahdettuja pähkinöitä ja kuivattuja karpaloita. Mutta jotain muutakin! Koska jauhoja oli pussien pohjalla suhteellisen vähän, lisärakennetta ja paksumpaa koostumusta taikina sai hetken aikaa keitetyistä rikotuista ohrasuurimoista. Kaivatun hienoisen makeuden hoiti hunaja. Lopputuloksesta tuli erityisen kaunis ja helposti leikattava, rapeakuorinen leipä. Leipä, josta aamulla oli jäljellä enää muutama pienehkö siivu. Se kertokoon mausta, onnistuneesta mausta!


 Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille uusille sekä vanhoille lukijoille! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti