lauantai 14. maaliskuuta 2015

Korvapuustin jatkojalostus - PUUSTIPANNARI!

Ensinnäkin, ihanaa, aurinkoista ja lämmintä lauantaita ja viikonloppua! 


Minä aloittelin viikonloppuni eilen tulemalla suoraan töistä siskoni luo hoitamaan siskoni lasta, nelivuotiasta, Samua. Siskoni puolestaan suuntasi kaverinsa kanssa hieman viihteelle. Illan aikana piirtelimme, katsoimme elokuvia ja leikimme legoilla. Ruoaksi syntyi pyttipannua perunoista ja porkkanoista. Omaan annokseni sai vielä lisän paistetuista ruusukaaleista. Iltapalksi haukkasin vielä suurensuuren herkullisen ja mehukkaan omenan. Samu sammui kymmenen jälkeen illalla touhukkaan päivän jälkeen ja minä sen sijaan jatkoin vielä hetken hääräämistä keittiön puolella. Unille minä suuntasin puhtailta tuoksuvien vällyjen väliin kahdentoista aikoihin. Olipas mukava päivä!


Tänään aamuni on alkanut kuuden aikoihin ruoanlaiton tai paremminkin leivonnan merkeissä. Olen kuutioinut jo hieman kuivahtaneita korvapuusteja paloiksi ja kehitellyt uuden tuotteen, puustipannarin. Pannarin, jonka pohjana on aivan tavallinen pannaritaikina hieman vähemmillä jauhomäärillä ja ilman lisättyä sokeria tai suolaa. Maidossa lionneet puustikuutiot maustoivat taikinan korvapuustimaiseksi ja rakenteestakin tuli varsin miellyttävä, ainakin omaan silmääni. Makutuomareiltakin tuli peukkua! Uunituore pannukakku sai vielä viime silauksensa päälle ripotellusta sokerista.


Kyseessä ei ole vegaaninen saati sitten gluteenitonkaan luomus, mutta älkää antako sen häiritä. Muiden luona oleillessani tykkään leipoa ja tehdä ruokaa saatavilla olevista ruokatarvikkeista. Parasta on, kun saa ilahduttaa ja hemmotella läheisiä - gluteenittomuudesta ja vegaaniudesta viis! :)


Nauttikaahan keväisestä säästä ja älkäähän unohtako ruoanlaitosta syntyvää hyvää oloa! :)

4 kommenttia:

 1. Olipas mielenkiintoinen pannariidea! :) Täytyykin joskus kotikotona kokeilla. Nimenomaan ruoanlaittaminen itsessään on jo niin kivaa. Puhumattakaan toisten ilahduttamisesta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi suosikkia yhdessä - miksipä ei?! Hehe. :) Eli jos pannari ja korvapuustit maistuvat niin maistuu varmasti tämäkin. Samalla saa kuivahtaneille korvapuusteille uuden elämän. Jos pannari ei kuitenkaan houkuta, voi kuivahtaneista korvapuusteista paistaa myös "köyhiä" ritareita.

   Toisten ilahduttaminen on kyllä ihan mahtavaa! Joskus haaveilen ihan todenteolla oman pienen kahvilan pyörittämisestä.. Sellaisesta pienestä ja ekologisesta. Sellaisesta, joka saisi asiakkaat aina hyvälle tuulelle.. ONNEKSI haaveita ja unelmia pitää olla! :)

   Poista
 2. Ihana idea! Ja todella ihana blogi sinulla! Seuraan jatkossakin ♥ Jos haluat niin käy kurkkaamassa omaa blogiani, puuhiani saa alkaa seuraamaan ja kommentit piristävät. www.amandanunelmia.blogspot.fi :) Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Amanda ja tervetuloa seurailemaan! :)

   Sinne suunnalle kivaa alkanutta viikkoa! :)

   Poista