lauantai 21. maaliskuuta 2015

[RAW] Raikkaan makea raakaleivos


Viiteen leivokseen tarvitset:
4 kypsää luomubanaania
1dl maamantelijauhetta
1rkl *baobabia 
1tl super C-vitamiinia
0,5tl raastettua luomuappelsiinin kuorta

Kuori banaanit ja pilko ne tehosekoittimeen tai sauvaskoittimen kulhoon. Aja tasaiseksi soseeksi. Lisää loput ainekset joukkoon ja sekoita. Huomioi, että jauhot saattavat pöllähtää, joten sekoita aluksi esimerkiksi lusikalla. Jaa taikina viiteen pieneen vuokaan ja pakasta muutama tunti tai enemmän. Nosta leivokset huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele haluamallasi tavalla ja tarjoile esimerkiksi paperisista muffinivuoista. 

*baobab saatu Ruohonjuurelta.

Tämä raikas raakaleivos saa makeutensa kypsien banaanien lisäksi pähkinäisestä ja luonnollisen makeasta maamantelijauheesta sekä herkullisesta ananasmaisesta baobabjauheesta. Raikkautta tuovat raastettu luomuappelsiinin kuori ja Puhdistamon super C-vitamiini. Pieni leivos sopii niin teen tai kahvin seuralaiseksi kuin vaikka ravitsevaksi väli- tai iltapalaksikin. 

Reseptissä käytetty baobab ei hurmaa pelkästään maullaan vaan se on myös erittäin hyvä C-vitamiinin, raudan, kalsiumin sekä magnesiumin lähde ja kuitupitoisuudeltaan huikea (noin 50g/100g). Esimerkiksi suosittuun lucumaan verrattuna baobab sisältää reilusti vähemmän hiilihydraatteja, tuplasti kuituja sekä enemmän vitamiineja ja hivenaineita. Niin, ja sanoisin sen sisältävän enemmän myös makua!
 

Nämä kaikki ainekset tähän reseptiin saa hankittua yhdellä kauppareissulla Ruohonjuuresta - aika kätevää, eikö? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti