sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Treeniä ja tulista ruokaa

Mikä mahtava viikonloppu! Eilen lauantaina vietettiin yhdessä perheen kesken mukava päivä äidin 50-vuotissynttäreitä juhlistaen. Vietiin äiti siskon kanssa yllätyksenä kiipeilemään Salmisaaren liikunkeskukseen. Koska kerta meille kaikille oli ensimmäinen, "tyydyimme" itsevarmistavien kiipeilyvaijereiden käyttöön. Haastetta seinällä sai lisättyä helposti käyttämällä kiipeillessään ainoastaan tietyn värisiä kiviä tai valitsemalla seinä, joka oli hieman kalteva. Kaikille haastetta oli ihan riittämiin ja erityisesti äitini suoritui kiipeilyurakasta loistavasti - korkeanpaikankammosta huolimatta. Itse ihastuin lajiin niin, että voipi olla, että minuun kiipeilyareenalla tullaan törmäämään vielä useaan otteeseen joko yksin tai siskoni kanssa. Toki myös halukkaat seuralaiset voivat ilmoittautua, hehe.. ;)


Muutaman tunnin kiipeilyn jälkeen mahamme alkoivat kurnia ja suuntasimme Mikonkadulla sijaitsevaan ravintola Shanghai Cowboyhin, jonne olimme tehneet pöytävarauksen. Alkuruoaksi tilasimme jaettavaksemme nachoja sekä romainesalaattia - jotka muuten ovat gluteenittomia - salsan ja pistaasipähkinäguacamolen kera sekä toisen annoksen, johon sisältyi muun muassa erilaisia vihreitä salaatteja, yrttejä, granaattiomenaa, chiliä ja mitäpäs muutakaan kuin nachoja. Tähän viimeiseksi mainittuun alkuruokaan kuului myös cremefraichea ja jotain juustoa, joten luonnollisestikaan en tuota annosta syönyt. Kauniilta ja maistuvalta se kuitenkin näytti!


Pääruoaksi siskoni otti "pulled pork" -tacoja, äitini kookosisia kalatacoja ja minä aterian nimelta Shanghai Chili. Omaan annokseeni kuului pala gluteenitonta maissileipää ja kolmea erilaista kylmää "salaattia", joista saattoi löytää ainakin punakaalia ja kesäkurpitsaa. Viereinen isohko kulho oli täytetty höyryävän kuumalla melko tulisella kesäkurpitsa-tomaattikastikkeella ja päälle ripoteltu tuoreita rouskuvia ituja. Kastikkeen seassa ruokaisuutta toivat suuret ja juuri sopivan kypsät pavut ja olipa annos vielä viimeistelty nachoilla. Kooltaan annos oli melko suuri ja tuhti, mutta sain kuin sainkin kaiken syötyä. Sen jälkeen olo kyllä oli kuin ilmapallolla, heh..


Viimeiseksi nautimme vielä jälkiruoat, jotka olivat päärynää vadelma- ja suklaakastikkeella. Itse tyydyin päärynä-vadelmakastikekomboon, koska suklaakastike sisälsi voita. Annos oli ihan maistuva, mutta "pienehkö" ähky haittasi makunautintoon keskittymistä.

Kaiken kaikkiaan päivämme onnistui todella hienosti ikävästä tuulesta, koleasta ilmasta ja väärästä annoksesta kylläkyllä, sain aluksi eteeni annoksen, joka oli kuorrutettu juustolla vaikka olin useaan kertaan maininnut olevani vegaani huolimatta. Sanoimme heipat äidillemme halien kera kahdeksan aikaan illalla ja itse suuntasin vielä siskoni luo yöksi. Kotiin saavuin vasta tänään parisen tuntia sitten.


Nyt painun iltapuuhiin, jonka jälkeen kömmin puhtaiden lakanoiden väliin untenmaille. Hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti