sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Lukeeko mua kukaan?


Viimeisimmät postaukset eivät ole keränneet ainuttakaan kommenttia eikä kävijämäärissäkään hehkuttamista ole. Onko blogini lukijat kaikonneet jonnekkin vai onko pääsyy kuitenkin minussa, minun postauksissani? Välillä tuntuu, että blogin kirjoittaminen on yksinpuhelua. Kukaan ei anna vastakaikua tai edes pientä hymiötä. Kukaan ei kerro kuinka sai blogini avulla aivan uutta inspiraatiota ruoanlaittoonsa tai intoa luontokuvaamiseen. Kukaan ei tule sanomaan mitään. Miksi ei?


On vaikea pukea sanoiksi tätä tunnetta, turhautuneisuuden tunnetta. Vaikka kirjoitan blogia pääosin itseni takia, olette te lukijat kuitenki ensiarvoisen tärkeitä. Juuri teidän avullanne blogi pysyy elossa ja postauksia syntyy ainakin viikottain. Hitaasti lisääntyneet lukijamäärät ovat tuoneet iloa, mutta samaan aikaan osa lukijoista on kaikonnut. Onko taso heikentynyt vai mikä blogissani mättää?


Mutta tätä tämä bloggaaminen kai on, ainakin välillä. Hyviä ja parempia aikoja - aivan kuten elämässä yleensäkin.


Jotta ei menisi ihan synkistelyksi tämä koko postaus, ajattelin antaa teille nyt mahdollisuuden avata suunne kommenttien muodossa. Sana on siis vapaa ja otan ehdottomasti vastaan niin risut kuin ruusutkin hyvän maun rajoissa.

Kaipaatteko blogiini jotain uutta? Uudenlaisia reseptejä, ehkä jotain muuta kuin ruokajuttuja 
vai mitä toivoisitte blogistani löytyvän?

34 kommenttia:

 1. Minä ainakin luen, aina kun tulee uusi postaus! Olen vain aika huono kommentoimaan, olen koko bloginlukuhistoriassani kirjoittanut maksimissaan 10 kommenttia.

  Tykkään lukea ruokablogeja ja varsinkin tätä, koska vegaaninen ja tarvitsen myös gluteenittoman ruokavalion. Se on kuitenkin vain ideoita ja fiilistelyä varten, harvoin testaan mitään reseptejä. Saatan kuitenkin kokeilla jonkun reseptin ainesosaa kuten mulle uutta vihannesta tai erilaisia mausteita. Granolaa meinasin joskus myös tehdä..

  Luontokuvat on myös kivoja. Ja eläinkuvat. Sun blogi on hyvä tällasena, en keksi itse ainakaan parannettavaa tai korjattavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kuulla, että luet, Nici! :)

   Itsellenikin ruokablogit ovat enemmänkin inspiraation hakua ja siksi en myöskään lukijoiltani vaadi sitä, että reseptejäni olisi kokeilava. Mutta tietenkin kuulen mieluusti mikäli joku kirjoittamani resepti on onnistunut kokeilijalla erityisen hyvin.

   Luonto- ja eläinkuvia tulee varmasti jatkossakin blogistani löytymään. Vaikka kirjoittelen pääosin ruoista, ovat muutkin aiheet tänne erittäin tervetulleita. Jos ei lukijoita miellytä, niin sitten saa olla lukematta - hehe. :)

   Poista
 2. Olin juuri aiemmin kommentoimassa edellistä postausta ja ihmettelemässä mikä ihmeen hiljaisuus on kommentointiin tullut.. Itselläni se aina kirpaisee jos kukaan ei kommentoi, samaten jos huomaan muutamankin lukijan lähteneen otan sen jollakin tasolla henkilökohtaisesti (turhaan!). Samalla kannalla olen, kirjoitan blogia itselleni, mutta koko hommassa hienointa on vuorovaikutus ja se, että on ihmisiä joita oikeasti kiinnostaa mitä juuri minulle kuuluu tai mitä mielessäni liikkuu.

  Usein luen kauhean kasan blogipostauksia kerralla ja kommentoimaan mahdollisimman monia, toisinaan on päiviä kun ei vain ehdi/jaksa sanoa mitään, vaikka ajatuksia teksti herättäisikin. Jonkinlainen luin ym. nappi voisi olla kätevä? Toki niitäkään eivät ihmiset aina panele. Jatka samaa rataa, tykkään blogistasi kuvineen ja resepteineen ja muutenkin teksteineen todella paljon. Olet ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet Lemmi varmaan blogihistoriani aktiivisin kommentoija ja en voi muuta kuin kiittää siitä! Jo yksi pienikin kommentti tuo niin hurjasti iloa. Kiitos, SUURI KIITOS! :)

   Pitäisi tosiaan ottaa vähemmän henkilökohtaisesti, mutta kun.. No välillä se vain on vaikeaa. Ehkä tämän postauksen myötä osaan taas jatkossa olla hurjan paljon positiivisempi. Ehkä en jaksa stressata kadotetuista lukijoista tai muista "turhista" jutuista. Tämä on minulle kuitenkin vain harrastus, harrastus, jonka tulisi tuottaa iloa eikä stressiä. :)

   Kiitos vielä Lemmi! :)<3

   Poista
 3. Voi harmi että sinusta tuntuu tuolta, minä ainakin luen innoissani! Harmittaa, että Bloglovinissa ei ole kommentointiominaisuutta... sitä kautta kun tulee julkisissa luettua blogit läpi, oikeastaan ei koskaan koneella enää niin kommentointi vähän jää :( Mutta ihania kuvia tässäkin postauksessa ja pidän muutenkin kaikenlaisista kuvista blogissasi! Ymmärrän myös turhautuneisuuden... mutta yritä nähdä asia näin: tästä varmasti asia lähtee taas nousuun kun olet huolesi ilmoille laittanut! Yritän muistaa ilmoittaa, että OLET inspiroinut minua ainakin säännöllisin väliajoin :) Ihanaa sunnuntain jatkoa ja uutta viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet Pipsa aivan oikeassa! Kun vähän purkaa mietteitä, muuttuu asiat taas hieman helpommiksi ja positiivisemmiksi. Osaa ajatella asioita uusilta kanteilta eikä jaksa stressata "turhista". Ja pakko vielä sanoa, että inspiraatiota ruoanlaittoon olen saanut paljon PALJON myös sinun blogistasi. Kiitos siitä ja herkullisista ruokakuvistasi! :)

   Sinne sunnalle myös ihanaa vappuviikkoa! :)

   Poista
 4. Luen! Ite tosi harvoin kommentoin blogiteksteihin mitään mutta luen silti joka postauksen. Tykkään eritoten herkullisista ruokakuvistasi ja luontokuvatkin ovat hienoja :) Luen myös mielelläsi muutenkin juttujasi ja uskon monen jakavan mielipiteeni, älä missään nimessä synkisty turhaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, kiitos itu tsempeistä! Sait hymyn leviämään kasvoilleni. :) Teitä vartenhan tätä osaksi tehdään ja siksi jokainen pienikin positiivinen kommentti tuo heti uutta iloa ja innostusta tätä harrastusta kohtaan.

   Ruokakuvat eivät tästä blogista tule loppumaan ja luontokuviakin tulee varmasti napsittua kesän mittaan hurjia määriä. Osa niistä varmasti eksyy tänne teidän lukijoidenne iloksi. Toivottavasti nautit myös jatkossa postauksistani! :)

   Poista
 5. Mä luen, aina. ♥ Välillä vilkuillen, mutta välillä sanasta sanaan. Tilanteen mukaan.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos siitä Milla-sisko! Sama juttu on sinun blogisi kohdalla, oikein odotan aina seuraavaa postausta. :) <3

   Poista
 6. Luen ne kyllä, mutta kommentointi usein jää, koska sitä ei ajattele. Siinä pitäisi kyllä kehittyä ihan vain sen takia, että se tuottaa iloista mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että luet Sara! :) Ei se kommentointi tietenkään välttämätöntä ole eikä varsinkaan jokaiseen postaukseen, mutta vuorovaikutuksen kannalta kuitenkin jokainen kommentti piristää merkittävästi päivää. Eikä sillä kommentin sisällöllä edes ole niinkään väliä, kunhan tietää että kommentoija sentään on lukenut postauksen.

   Poista
 7. Itse kirjoitan aika päiväkirjatyyppisesti liikunnasta, käsitöistä ja elämästä yleensäkin. Aika vähän tekstejäni kommentoidaan. Vaikka kirjoitan itselleni ja itseni takia aina kommentit ilahduttavat ja vuorovaikutus on blogien suola, joten ymmärrän hyvin fiiliksesi. Olen myös käsityksessä, että ylipäätään blogien kommentointi on vähentynyt vuosien mittaan. Itse kun olen sokea en valitettavasti kuvistasi pysty sanomaan mitään enkä valitettavasti kommentoimaan esim. hienoja luontokuvia tms. Ruokaohjeitasi olen joitakin itselleni testattavaksi napannut. Jatka vain postauksia, niistä on varmasti iloa meille lukioille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä aivan oikeassa, Hepa! Blogien kommentointi on vähentynyt vuosien varrella todella paljon ja blogien määrä on suorastaan räjähtänyt käsiin. Siksi pystynkin jotenkin ymmärtämään kommentoinnin vähentymisen. Kun eka selataan kaikki useat suosikkiblogit läpi, on aikaa varmasti mennyt jo melko kauan. Jos siihen lisätään vielä kommentoinnista syntyvä aika, puhutaan jo pitkästä ajasta. Monilla ei edes ole aikaa istua koneella useiden kymmenien minuuttien ajan päivässä.

   Sen teen! - postauksia tulee varmasti jatkossakin blogiini ja pyrkimyksenä tietenkin olisi, että niistä syntyisi iloa myös teille. :)

   Poista
 8. Usein luen ja aina tykkään <3 jatka vaan samaan malliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Maarit! Sait hymyn huulilleni :). Samaan malliin aion jatkaa, mutta ehkä itseäni ja teitä lukijoita piristääkseni voisin joskus postata jotain yllätyksellistä tai uutta. Saa nähdä mitä keksin! :)

   Poista
 9. Minäkin luen! Jos oisit top100ruokablogeissa, näkisin uusimmat jutut heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Ansku, että luet! :)

   Blogeja voi seurailla nykyään niin monista paikoista, että täytyykin perehtyä eri mahdollisuuksiin vähän lisää. Tällä hetkellähän blogini löytää ainakin Indiedaysin, Bloglovinin ja Blogilistan sivuilta sekä parilta ruokasivustolta.

   Poista
 10. Täältäkin yksi lukija huutelee :) pahoittelen, että olen huono kommentoimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että blogiani tosiaan lukee muutkin kuin vain ne, jotka kommentoivat. :)

   Ja hei, ei tarvitse pahoitella. Jo tämä kommenttisi Tea H kertoo sen, että luet blogiani. Joten kiitos siis kommentistasi sekä siitä, että jaksat blogiani seurailla, hihi. :)

   Poista
 11. Kyllä minäkin luen! Myönnän olevani huono kommentoimaan, ja tämä koskee ihan kaikkia blogeja, ei vain sinun. Pitäisi skarpata asian suhteen :) Enkä usko, että sinun postauksissa mitään vikaa on, kyllä monet muutkin blogit (esim omani) jäävät toisiaan ilman kommentteja. Välillä vain on niitä kausia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun jaksat ajatella noin positiivisesti Ronja! Täytyy ehdottomasti ottaa sinusta mallia eikä turhia murehtia. Blogin pitäisi olla mukava ja iloinen harrastus, ei harrastus, josta syntyy stressiä tai huolta. :)

   Poista
 12. Täällä yksi hiljainen, mutta aktiivinen lukija :) Suurin syy kommentoimattomuuteen (kaikkien blogien osalta) taitaa olla, että luen blogeja kännykällä ja sillä kommentointi on auttamattoman kömpelöä - joten se jää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että blogillani on ihan aktiivisia lukijoita. :) Ilman näitä useita tsemppaavia kommentteja synkistelisin varmaan vieläkin sohvanpohjalla harkiten blogin lopettamista. Nyt on kyllä mieli taas virkeä ja iloinen - ehkä postauksistani todella on iloa teille!

   Kiitos, Sanna! :)

   Poista
 13. hei! tämä on ehdottomasti yksi lempiblogiani, ja koen että meillä on paljon yhteistä: ruokavalio, etiikka, valokuvaaminen, ikä, tausta ... ja maku :)
  pidän etenkin valokuvista, resepteistä ja kaikesta mikä liittyy ruokavalioon. en ole ollut vegaani yhtä kauan, eli toivoisin esimerkki ruokapäivästäsi.
  toivon että jatkat samaan malliin, terkkuja toiselta puolelta maapalloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla, jepardqvist! :)

   Postausideasi "ruokapäiväkirjasta" kuulostaa varsin toteuttamiskelpoiselta, joskin joskus ruokani saattavat olla melko tylsiä. Tänään olen esimerkiksi mussuttanut aamupalaksi kaksi banaania, lounaaksi myöskin kaksi banskua parin omenan kera ja nyt uunissa hautuu kesäkurpitsa-lanttupaistos. Ei kekseliäintä ruokaa, mutta silti varsin maistuvaa. Mums! :)

   Terveisiä sinne missä ikinä oletkin! :) Terveisin, reissari, jonka edellisestä reissusta on vierähtänyt pian jo kaksi vuotta

   PS. vilkaisin blogiisi ja ihastuin siihen heti! Kauniita kuvia ja muutenkin mielenkiintoinen asettelu blogillasi. Täytyy tutkia sitä hetken päästä lisää kunhan ensiksi syön. :)

   Poista
 14. Luen! Lisää mielipidepostauksia kaivattaisiin kovasti.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, K! :)

   Olisiko toiveita millaisia mielipidepostauksia haluaisit lukea? Ehdottomasti kuuntelen teitä lukijoita ja mahdollisuuksien mukaa ideoitanne toteutan. :)

   Poista
 15. Mäkin tsekkaan sun blogin lähes päivittäin ja tykkään kaikesta, niin luontokuvista kuin ruokajutuistakin! Mulle on vaan aika iso kynnys kommentoida. En vaan uskalla, koska ajattelen ettei kommenttini ole järkevä tai tärkeä. Pitäisi muistaa että sinäkin tarvitset vastakaikua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanni! :)

   Blogista tulee jatkossakin löytymään niin ruoka- kuin luontojuttujakin. :) Pääpaino on varmaan resepteissä kuten aiemminkin, mutta yritän myös mahdollisuuksien mukaan postaamaan teidän lukijoidenne toiveita. Tiedossa on siis mahdollisesti jotain aivan uutta - saa nähdä! :)

   Poista
 16. Luen kyllä, ja pidän blogiasi tosi kiinnostavana! Olen kuitenkin aina ollut ns. 'hiljainen lukija'. Mulla ei kauheesti vaihtovuoden takia oo aikaa kokeilla uusia reseptejä, eikä oikeen intoakaan, joten sltä kantilta en ainakaan pysty mitään kommentoimaan. Monet reseptit on kyllä päätyneet odotuslistalle kirjanmerkkeihin, kuhan taas koti-Suomeen palaillaan, niin on aikaa kokata :) Aikaakaan ei aina meinaa kommentointiin löytyä, kun ehtii itse kirjoituksenkin hädin tuskin läpi lukea.

  Muuten kaipaisin ehkä reseptejä, joissa ei ehkä olisi niin ihmeellisisä ainesosia, sekin on yksi syy siihen, etten reseptejä ole oikein voinut kokeilla. Kun täällä ei Ruohonjuuria ole mailla halmeilla :/

  Mutta muuten pidän blogistasi todella paljon sen rennon meiningin ja inspiroivien kuvien vuoksi! Jos vielä intoa siihen kokkailuunkin löytyisi... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, kiitos Pulmu! :)

   Voisin ottaa tavoitteeksi kirjoittaa ainakin silloin tällöin yksinkertaisia reseptejä, joita jokainen pystyy valmistamaan ihan markettiaineksista ja joiden tekemiseen ei mene puolta tuntia - tuntia kauempaa. Teen sellaisia ruokia toki usein kotona, mutta ne harvoin päätyvät tänne blogiin asti. Siinä riittää siis "parannettavaa". :)

   Minulle ruokablogit ovat enemmän inspiraation hakua kuin reseptien etsimistä. En edes muista, että milloin olisin viimeksi valmistanut mitään ruokaa reseptiä mukaillen. Hyvät kuvat yhdistettynä sopivan rentoon ja hauskasti kirjoitettuun tekstiin saavat minut luovaksi ja inspiroituneeksi.

   Ruolaitosta kyllä innostuu kun sen aloittaa! ;)

   Poista
 17. Häpeän myöntää, että olen huono kommentoimaan vaikka sehän varmasti on bloggaamisen suola.

  Reseptit ja ruuanlaittojutut ovat minun mieleeni, kun gluteenitonta ruokavaliota noudatan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Zri! :)

   Eritoten minua ilahduttamat nämä kommentit, jotka tulevat lukijoilta, joihin ennen en ole törmännyt. Ainakin se todistaa sen, että lukijoita tosiaan on enemmän kuin vain ne "vakkarikommentoijat".

   Tulet löytämään jatkossakin blogistani gluteenittomia reseptejä - toivottavasti saat niistä jonkinlaista vinkkiä omaan ruokavalioosi! :)

   Poista