tiistai 12. toukokuuta 2015

Maustetut lanttulohkot

Voiko blogiin kirjoittaa älyttömän yksinkertaisia reseptejä? 

Reseptejä, jotka syntyvät parista raaka-aineesta?
Reseptejä, joiden tekoon ei tarvita erityistä kekseliäisyyttä?
Reseptejä, joiden valmistamiseen menee vain kymmeniä minuutteja?

Voi tai ei, tässä yksi lempiruoistani!


Yhteen annokseen tarvitset:
0,5kg lanttua
vettä
öljyä
mausteita

Pese ja lohko tai pilko juurekset saman kokoisiksi paloiksi. Keitä paloja kevyesti suolatussa vedessä kunnes ne ovat lähes kypsiä. Kaada keitinvesi pois (tai käytä se myöhemmin esimerkiksi sosekeiton ohentamiseen). Kaada kattilaan loraus öljyä ja lisää sekaan esimerkiksi currya, kanelia, inkivääriä ja chiliä. Paista hetken aikaa. Tarjoile mausteiset lanttulohkot pääruoalla esimerkiksi tuoreiden vihannesten kera. 

6 kommenttia:

 1. =D Todellakin voi ja pitää kirjoittaa tämmösiä reseptejä. Siis nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, hyvä juttu! :) Yksinkertainen ruoka on joskus ihan yllättävänkin hyvää eikä aina todellakaan tarvita lukuisia ainesosia aterioiden tekemiseen. Mums!

   Poista
 2. Yksinkertaiset reseptit ovat ihan parhaita. Matala kynnys testata eikä kovin suuresti voi edes mokata :-) Herkulliselta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos tällaiset helpot reseptit miellyttävät! :)

   Poista
 3. Oi nam! Tätä resepti pitää kokeilla, tykkään hirveästi lantusta ja kanelista suolaisissa ruoissa. Samoin kannatan yksinkertaisia reseptejä jatkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaneli ja lanttu ovat lyömätön makupari, yummy! :)

   Mikäli ja kun nämä yksinkertaiset reseptit saavat kannatusta, niin sitten niitä tulee ilmestymään blogiin enemmänkin. Joskus koen, että esimerkiksi parin kolmen raaka-aineen smoothieresepti on liian yksinkertainen julkaistavaksi, mutta sitten kun miettii uudelleen on asia ihan toisin. Yksinkertaiseen reseptiin on helppo tarttua! :)

   Poista