tiistai 7. heinäkuuta 2015

Makujen lottovoitto - soijajogurttia appelsiini-nektariinisoseella


Jotta ruoka olisi mielenkiintoista, tulisi sen mielestäni sisältää erilaisia, toisiansa tukevia, makuja. Tässä välipalaherkussa nuo ominaisuudet osuvat kohdalleen. Raikkaan makea hedelmäsose saa kaverikseen miedon happaman soijajogurtin. Lopputulema on äärimmäisen onnistunut ja toimiva. Kesäisen välipalan kruunaavat tuoreet hetkeä aiemmin poimitut mustikat ja metsämansikat, nuo luontomme omat karkit. 

Tästä herkusta ei valitettavasti riitä jaettavaksi, ei vaikka tätä olisi saavillinen. Syyn saatattekin jo arvata? Vai eikö kuulostakin herkulliselta yhdistelmältä? Testaa ja totea itse. Varaudu jo etukäteen makujen ilotulitukseen suussasi. Niin, ja siihen, että tämä herkku loppuu väistämättä kesken.

Jumppaa kielesi syönnin ohessa notkeaksi, jotta saat nuoltua lasin puhtaaksi seuraavaa käyttökertaa ajatellen. Pisaraakaan ei kannata huuhtoa viemäristä alas. Jos nautit herkun muiden läsnäollessa, muita kunnioittaen, tee lasin puhdistus esimerkiksi selin muihin päin. Näin vältyt saamasta ikävää leimaa. Kyllähän sinä pöytätavat tiedät, mutta poikkeuksia täytyy joskus tehdä. Jos ei tavallisesti, niin sitten ainakin tämän ruoan tähden. Eikö vain?!

NAM!


6 kommenttia:

 1. Mitä, joko mustikoita on? Nyt nolottaa, maalla asuminen taitaa laiskistaa kun ei talonvierusmetsäänkään jaksa kurkistaa. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä ainakin täällä on lähimetsä mustanaan, mutta yleisesti ottaen se paras mustikka-aika ei taida vielä olla kaikkialle ennättänyt :)

   Poista
 2. Olen erilaisten hillojen ja hillokkeiden kanssa syönyt jugurttia, mutta tuollainen sose voisikin olla todella kiva vaihtoehto. :)

  Blogissani olisi sinulle haaste :) http://turkooseja.blogspot.fi/2015/07/the-liebster-award-osa-kaksi_9.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa soseessa on vain ja ainostaan yksi appelsiini ja kaksi nektariinia, ei lisättyä nestettä. :) Aivan superhyvää ja mukavan paksua.

   Koitan vastailla haasteeseesi Lemmi, kunhan vain ehdin! :)

   Poista
 3. No, nyt kuulostaa niin herkulliselta, että taidan jättää suklaalevyn oston väliin ja hankkia terveellisempiä (ja herkullisempia) tarvikkeita illaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, kiitos! Herkkua tämä todella on - vähän liiankin herkkua jopa ;) Tekisi mieli syödä samantein se "saavillinen". Ehkä kuitenkin yritän pitää jonkunlaisen kohtuuden....

   Mutta hei, ei raakasuklaakaan (tai laadukas tummasuklaa) varmasti ole huono vaihtoehto näin viikonlopun kynnyksellä :p

   Poista