sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Rakkaudella katettu raakabrunssi

Tänään on ollut aivan mahtava päivä! Olimme suunnitelleet viikko sitten ystäväni Iidan (KLIK, niin pääset hänen blogiinsa!) kanssa järjestävämme tänään sunnuntaina brunssin hänen luonaan. Heti Kampin K-Supermarketin auettua kymmeneltä aamulla treffasimme ja suuntasimme tekemään pienet ostokset. Itse menua emme olleet erityisemmin kerinneet suunnitella tai lyödä lukkoon kiireidemme takia, mutta kahden pään yhdistyttyä ostoskorimme täyttyi nopeasti herkullisista ja ravintorikkaista raaka-aineista.


Mukavan puolen tunnin raikkaassa ja aurinkoisessa säässä tehdyn kävelylenkin jälkeen saavuimme Iidalle. Brunssin teon aloitimme melko pian kurnivien mahojemme takia ja ensimmäiseksi vuorossa oli raakasuklaa. Suklaa syntyi melko perinteiseen, Iidamaiseen, tapaan. Mukaan pääsi niin tocoa, lucumaa kuin vaniljaakin. Piste I:n päälle tuli kuitenkin pakastekuivatuista marjoista, jotka toivat makuun ja rakenteeseen rutkasti mielenkiintoa. Kun raakasuklaa saatiin pakastimeen jähmettymään, jatkoimme omenapiiraan tekoon. Piiras syntyi muutamassa eri vaiheessa noin viidessätoista minuutissa. Mukaan toki mahtui pieni hidastava tekijäkin, mutta ei siitä sen enempää. (No okeiokei, kerrotaan... Saimme Vitamixin ylikuumentumaan ja näin ollen se sanoi hetkeksi stopin!). 


Omenapiiraan ja raakasuklaan odotellessa kylmässä, teimme loput ruoistamme valmiiksi. Salaatti sai sisälleen vihreää salaattisekoitusta, siivutettua fenkolia, höylättyjä porkkanasiivuja, suikaloitua punakaalia, pilkottua lehtikaalia ja blenderissä käynyttä kukkakaalia. Lopuksi lisäsimme mukaan vielä cashewpähkinöitä sekä seesaminsiemeniä. Smoothie syntyi pussinpohjallisesta gojimarjoja, kahdesta täydellisen kypsästä nektariinista, appelsiinista ja tuoreen kookospähkinän nesteestä. Jaoimme lusikoitavan paksut smoothiemme kookoslihallisiin puolitettuihin kookospähkinöihin. Viimeiseksi lisäsimme annostemme päälle koristukseksi vielä muutamia gojimarjoja, cashewpähkinöitä ja mulperimarjoja.Menu:

kukkakaalicouscoussalaatti 
raikas hedelmäsmoothie gojimarjoilla
raakaomenapiiras kookoskerman kera
marjainen raakasuklaaKaikki ruoat onnistuivat mielestäni yli odotusten. Maut olivat herkullisen tuhteja ja toisiinsa sopivia. Päivästä jäi niin hyvä fiilis, että sovimme jo näin alustavasti tekevämme tästä kuukausittaisen tavan - ja mikäs siinä!


Ihanaa pian alkavaa uutta viikkoa. 

3 kommenttia:

  1. Oi, mitä herkkuja, maistuisi <3

    VastaaPoista
  2. Oi nam, herkulta kyllä näyttäää! :))) Ihanaa jos tosta oikeesti tulee kuukausittainen tapa. :)

    VastaaPoista
  3. Oli kyllä ihanaa! Alotin aamun kattelemalla näitä ihania kuvia!

    VastaaPoista