lauantai 24. lokakuuta 2015

Proteiinipitoista rouskuteltavaa - papujen pauloissa!


Oletteko koskaan maistaneet paahdettuja härkä- tai soijapapuja? Noita huikean proteiinipitoisia snackseja, jotka eivät sisällä mitään lisättyä, vain sitä itseään ja miedosti suolaa. Papujen ravintosisältö on verrattavissa kuivattuihin papuihin, joten mistään turhanpäiväisestä rouskuteltavasta ei ole kyse. Sadasta grammasta proteiinia löytyy 34-40 grammaa, joka on noin 10 grammaa enemmän esimerkiksi maapähkinöihin verrattuna. Myös rasvamäärä on varsin maltillinen härkäpapujen 2 grammasta soijapapujen noin 10-12 grammaan. Energiasisältö ei näin ollen päätä huimaa - ei, jos osaa pitää määrän melko kohtuullisena, heheh.

Lisäksi soijapavuista löytyy reilusti hyvää tekeviä kasvisestrogeeneja sekä kivennäisaineita kuten magnesiumia, kaliumia ja kalsiumia. Härkäpavuista sen sijaan saa aimoannoksen B-vitamiineja sekä soijan tavoin rutkasti elimistöllemme tarpeellisia kivennäsiaineita. Papujen sisältämä kuitu auttaa myös pitämään kylläisyyttä yllä, joten ne ovat oiva naposteltava esimerkiksi laihduttajille tai paljon liikkuville.

Parhailta nämä snacksit maistuvat mielestäni ihan sellaisenaan - ja hervottoman herkullisilta maistuvatkin -, mutta en kiellä etteikö esimerkiksi salaatin tai keiton päälle ripoteltuna makunautinto olisi vähintäänkin herkullinen. Myös aamupalacombo kuivatuista karpaloista ja paahdetuista pavuista soija- tai kaurajogurtin kera on täysi napakymppi. Makean kirpeät marjat ja paahteisen rouskuvat, miedon suolaiset, pavut - kyllä vain, suolaisen ja makean yhdistelmä nyt vain toimii aina! Muita käyttövinkkejä minulta löytyisi vaikka maailman ääriin.

Hehkutus hetkeksi kuitenkin sikseen sillä ilokseni saan kertoa, että Noh Oy:n maahantuomia paahdettuja härkäpapuja löytyy marraskuun alusta lähtien kaikista Suomen Prismoista sekä suurimmista S-marketeista. Samaan syssyyn myös soijapapujen levikki laajenee löytäen pian osan Prismoista ja S-marketeista. Tämän lisäksi papuja pystyy poimimaan ostoskoriinsa reilusta 50:stä pääkaupunkiseudun Keskoon kuuluvasta kaupasta, joten valinnanvaraa marketin suhteen löytyy. Paahdettujen papujen lisäksi valikoimista löytyvät wasabilla maustettu soijapapu sekä hunajakuorrutettu saksanpähkinä, jotka nekin ovat varmasti kokeilemisen arvoisia tuttavuuksia.

Napostele rouskuvat ja miedon suolaiset pavut sellaisenaan, lisää myslin sekaan tai ripottele kokonaisina tai murskattuina lempiruokasi päälle. Kokeile myös leivän päällä sriracha-kastikkeen, silmusalaatin ja avokadon kera. Voit myös heittäytyä oikein villiksi ja nakata pavut kookosöljyssä paistettujen banaanisiivujen päälle. Siihen hunnuksi vielä reilusti paksua kookoskermaa ja loraus aromikasta kookosnektaria - aahh, so good!

Ensi kerralla, kun astelet kauppaan miksi et siis valitsisi suolattujen - sekä usein myös öljyttyjen - pähkinöiden tai sipsien sijaan jotain samalla sekä terveellistä että erittäinkin maistuvaa? Kaappaa se pussi vain käteesi ja astele kassalle. Et tule pettymään - et ainakaan, jos pavut kuuluvat suosikkiruokiesi joukkoon. 

Lisää tietoa tuotteista ja esimerkiksi ravintosisällöistä löytyy Noh Oy:n nettisivuilta. 
Oletteko te maistaneet näitä koukuttavia snackseja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti