tiistai 3. marraskuuta 2015

Keittiön tehopakkaus - Rawmix R8000

Olen taistellut vuosia huonojen tehosekoittimien kanssa. Suurin murheenkryynini omistamissani blendereissä on ollut tiiviys - tai pikemminkin sen puuttuminen - sekä tehottomuus. Ainekset ovat kyllä silpoutuneet ajan kanssa, mutta aivan liian hitaasti eikä tuloskaan ole useimmiten ollut kummoinen. Harmia on aiheuttanut myös kannun ja teräosan välissä olevien tiivisteiden vuotaminen.

Monet laitteista ovat olleet niin kevyitä, että ne ovat pomppineet vaarallisesti pitkin pöytiä, kun sisällä on ollut jotain vähänkin kovempaa. Jo pelkästä tärinästä syntynyt meteli on ollut niin kova, että useasti olen joutunut miettimään voiko blenderiä edes painaa päälle - unohtamatta itse masiinoista lähtenyttä ääntä. Kun smoothie tai raakakakku on vihdoin ollut valmis, on eteen tullut blenderin pesu. Painava lasinen kannu yhdistettynä märkyyteen ja liukkaaseen pesuaineeseen eivät ole saaneet minua kiljumaan riemusta. Käsiteltävyys on siis vähintäänkin ollut vaikeaa ja epämiellyttävää.

Olen vältellyt blenderin käyttöä viimeiseen pisaraan asti ja turvautunut lähes aina sauvasekoittimeen. Sauvasekoittimeen, koska sillä työstäminen on suhteellisen yksinkertaista eikä peseminenkään tuota ongelmia. Mutta... Sauvasekoittimen teho ei kuitenkaan ole mitään verrattuna tehokkaaseen sisarukseensa. Jäätä on turha yrittää rouhia eikä kärsivällisyys riitä edes maapähkinävoin tekoon. Myös suurten annosten soseuttaminen on hankalaa pienten sekoituskulhojen takia.

Kun viimeinen sauvasekoittimeni hajosi joitain viikkoja sitten päätin, että talouteeni ei tule enää ainuttakaan halpaa vempelettä, oli sitten kyse sauva- tai tehosekoittimesta tai ylipäätään mistään kodinkoneesta. Päätös on pitänyt - ja tulee pitämään.


Onnekseni löysin markkinoilta hinta-laatusuhteeltaan mahtavan Rawmix R8000 -blenderin. Blenderin, joka hoitaa hommansa erinomaisesti raaka-aineen kovuuteen katsomatta. Sillä soseutuvat hetkessä niin pähkinät, jäät kuin kahvipavutkin. Raskas moottoriosa pitää huolen siitä, että laite pysyy kovemmassakin menossa suhteellisen hyvin paikoillaan. Portaaton tehonsäätö on sijoitettu koneen etuosaan yhdessä pulssitoimintokytkimen kanssa. Sekoitin on myös varustettu pitkällä sekoitussauvalla, joka mahdollistaa ruokien siirtämisen reunoilta kohti teriä koneen ollessa käynnissä tehden sekoitustuloksesta entistäkin tasaisemman.

BPA-vapaasta muovista valmistettu 1,8 litran kannu on riittävän suurikokoinen isompienkien annosten soseuttamiseen. Kevyetensä ansiosta sitä on  helppo ja kätevä käsitellä. Myös kannun muotoiluun on kiinnitetty huomiota eikä siitä löydy juurikaan vaikeita koloja tai uria, jotka hankaloittaisivat pesua. Vuoto-ongelmien ja häviävien osien välttämiseksi terä löytyy kiinteäsi kannuun kiinnitettynä.

Tehosekoitin on ollut käytössäni nyt joitain viikkoja ja en voisi olla tyytyväisempi. Olen surautellut sillä useita pähkinävoita, erilaisia sosekeittoja sekä reilusti tehoa vaativia raakapatukkamassoja. Tuotokset ovat syntyneet jokainen vaivattomasti ja erittäin nopeasti. Laite ei ole kuumentunut tai näyttänyt muitakaan merkkejä tehottomuudesta, mikä lienee yleisin vaiva tavallisissa markettiblendereissä. Myös melko hiljainen ääni on saanut minut vakuuttuneeksi siitä, että Rawmix todella sopii päivittäiseen käyttöön. Voin siis huoletta surautella smoothieitani vaikka keskellä yötä, jos tarve sen vaatii.

Markkinoiden yhteen johtavimpaan blenderimerkkiin Vitamixiin verrattuna Rawmixin hinta on suorastaan huokea ominaisuuksiinsa nähden. 289€:lla saa kaiken sen mitä blenderinltään vain voi toivoa - ellei jopa vähän enemmän!

Rawmix R8000 -blenderin speksit:
Teho: 2.5 H/P 1800W
Koko: 240x280x520mm
Tilavuus: 1800ML
Säiliö: Food graded PC, BPA free
Pohja: ABS
Värit: Musta / Valkoinen / Punainen
Jännite: 220-250V 50Hz
Moottorin nopeus: 18000-36000RPM
Paino: 6KGS
Valmistusmaa: Kiina

Näiden ominaisuuksien lisäksi tehosekoittimelle annetaan 1 vuoden takuu sekä 21 päivän tyytyväisyystakuu.

*Rawmix-tehosekoitin saatu yhteistyön kautta täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti