lauantai 7. marraskuuta 2015

[RAW] Sattumasuklaa härkäpavuilla, mulpereilla ja ananaksella

Uusin ihastukseni raakasuklaassa ovat paahdetut ja kevyesti suolatut pavut. Ne tekevät suklaasta monin verroin mielenkiintoisempaa ja maukkaampaa - unohtamatta sitä ihanaa rapsakkuutta ja hentoa suolaisuutta. Kun mukaan lisää vielä toffeisen vivahteen omaavia mustia mulpereita ja pieniä ananaspaloja, on makunautinto kerrassaan järjetön. Niin järjetön, että levyllinen katoaa hyvän kahvin lomassa alta aikayksikön.


Sattumasuklaaseen tarviset:
noin 50g 72% kaakaomassaa
1tl carobia
mustia mulpereita
kuivattuja ananaspaloja
+
päälle hennosti pieniä suolakiteitä

Sulata kaakaomassa vesihauteessa. Kun seos on juoksevaa, lisää sekaan teelusikallinen carobia. Sekoita kunnolla. Kaada massa muottiin tai muotteihin. Lisää päälle murskattuja härkäpapuja, mustia mulpereita sekä ananaspaloja. Viimeistele vielä hennolla suolaripauksella. Jähmetä jääkaapissa tai pakastimessa joitain minuutteja.

Nauti!

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää herkulliselta. :) Kotiutin tänään härkäpapurouhetta kotiin ja nyt aloinkin selailla, löytyykö sivuiltasi jotakin vinkkiä niiden hyödyntämiseen ruoanlaitossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Laura! :)

      Itse en ole käyttänyt valmista härkäpapurouhetta, koska ne eivät ole gluteenittomia ja siten en niitä pysty käyttämään. Sen sijaan herneproteiinirouhetta olen käyttänyt - sekin on hyvä vaihtoehto soijan tilalle. :)

      Poista
  2. Näyttää tajuttoman herkulliselta!! Tuo makuyhdistelmä suklaata + paahdettuja(/suolattuja) papuja kuulostaa ihan taivaalliselta ja mielenkiintoiselta <3__<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolaiset sattumat suklaassa ovat kyllä huikean herkullisia! :) Ja erityisesti juuri nämä pavut, kun ovat ihanan rapsakoita esimerkiksi tavallisiin suolattuihin ja paahdettuihin pähkinöihin verrattuna.

      Poista