maanantai 1. helmikuuta 2016

Herkkuhimojen takuutaltuttaja

Herkkuhimo. Tuo huonosti syötyjen päivien pahin vihollinen - ja todella paha sellainen. Eihän siihen himoon auta porkkanan pureskelut eikä banaanin mättämiset. Ei herkkuruoan haarukoiminen tai pähkinöiden napsiminen. Ei edes inkiväärikarkkien jauhaminen. Ei sitten mikään. Menetetty mikä menetetty - niin minä ainakin ajattelen. Eihän niitä syömättä jääneitä aterioita enää saa korvattua. Ei, vaikka kuinka haluaisi.  
Paitsi ehkä niillä herkuilla.


Huhh, on se elämä sitten vaikeeta, ja eritoten syöminen. Fiksuimmathan tietenkin syövät säännöllisesti pitkin päivää ja välttävät nämä himot kuin itsestään. Mutta auta armias, kun sen yhdenkin aterian unohdat välistä. Sittenhän se himo sitten iskee, kuin kirkkaalta taivaalta. Eikä siihen tosiaan auta pala raakasuklaata tai lusikallinen maapähkinävoita. Ei se viiden minuutin hengähdystauko, jonka muka pitäisi viedä himot mennessään. Ei sitten mikään. 

On saatava äkkiä jotain älyhyvää. Jotain, joka takuulla vie himot mennessään. Tai jos sitä älyhyvää ei lyödykään kaapeista, on vaarana ahmia koko kaapin sisältö tyhjäksi. Pari pähkinää, muutama rusina, kourallinen makeaa mysliä, ehkä tahmeita taateleita.... - ja mitähän vielä! Ahh, kaikkea mitä ikinä vaan löytyykään..

Mutta arvatkaapas mitä! Kun kaapissa odottaakin herkkuhimon varalta rapean makean rouskuvia cashewpähkinä-kaakaonibspaloja*, on himot äkkiä tyydytetty - ja vieläpä terveellisesti ja sitäkin maistuvammin. Aijai, täydellinen herkku tuhoamaan se helk**in herkkuhimopiru.

Olettehan rakkaat maistaneet NÄITÄ*? Mikäli ette, niin nyt kipin kapin Ruohonjuureen hakemaan näitä purkillinen tai pari. Saanen vielä mainita, että tämä herkkuhimojen takuutaltuttaja on tarjouksessa tämän kuun ajan. Aijai, kyllä meitä herkkusuita nyt hemmotellaan.

PS. Saisinko jättää pari ateriaa tarkoituksella välistä? Saan tai en, niin aion tehdä! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti