keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Pettämätön hiusten hellijä

Okei, myönnän heti alkuun, että en ole koskaan ollut luxustuotteiden ylin ystävä. Kaapeistani ei ole löytynyt mitä lie kymmenien eurojen arvoisia puteleita ja purkkeja, joiden muka pitäisi tehdä ihmeitä. Ei telkkareissa tai Stockan mainoksissa pyörineitä hiusten hellijöitä. Sen sijaan olen pitäytynyt vähän tuntemattomammissa merkeissä, merkeissä, joita ei liiemmin mainosteta tai hehkuteta ympäriinsä. Tuotteissa, jotka loistavat tietyissä piireissä kuin tähdet pimeällä taivaalla.

Hiustenhoito on aina ollut minulle vähän ristiriitainen juttu. En ole liiemmin ravaillut kampaamoissa, tutkinut hiustrendejä saati sitten kuluttanut satoja euroja vuodessa hiusteni hyvinvointiin. En ole käynyt mitä lie siloittavissa hoidoissa tai ihmeellisissä käsittelyissä. En edes päähieronnoissa. En, vaikka se takuulla rentouttavaa olisikin. Olen halunnut - tai ainakin toivonut - hiusteni näyttävän hyviltä melko vähäiselläkin hoidolla.

Teinivuosien "joka-päivä-on-pestävä-hiukset" -ajatusmaailma on vuosien varrella muuttunut radikaalisti. Hiukset eivät enää kaipaakaan pesua päivittäin vaan ne todella janoavat taukopäiviä. Päiviä, jolloin ne saavat lepattaa rennosti tuulen mukana, omanlaisinaan, luonnollisina. Juuri sellaisina kuin ne ovat.

Nykyään hiukseni saavat parasta mahdollista hoitoa pari kertaa viikossa. Silloin keskityn kunnolla niiden pesuun että kosteutukseen. Suihkuhetkeni eivät ole ohi minuutissa - valitettavaa vedenkulutuksen ja luonnon kannalta -, tai edes kahdessa. Levitän shampoon huolellisesti ja annan hoitoaineen imeytyä joitain minuutteja. Keskityn todella siihen mitä teen. Loppusuihkusta kastelen hiukset vielä viileällä vedellä. Se raikastaa sekä oloa, että tekee hiuksista vieläkin ihanemman tuntuiset ja kauniimmin kiiltävät. 

Mutta.. Ei ole yhdentekevää millä hiuksensä pesee tai kosteuttaa. Sillä todellakin on väliä - painolla VÄLIÄ. Monia merkkejä - jopa tuskaisen epätoivoisesti - kokeilleena voin vannoa, että jokaiselle hiuslaadulle löytyy takuulla ajan kanssa se oikea merkki. Merkki, joka tekee kutreista hulmuavan pehmeät ja kauniin luonnolliset. Merkki, josta on vaikea luopua useidenkaan purkkien jälkeen. Merkki, joka ihastuttaa kerta toisensa jälkeen - vielä parinkin vuoden jälkeen.

Minulle se merkki on Less is More.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti