sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Taivaallinen VEGECURRY

Yksi ruoka on ylitse muiden. Se on ruoka, jota nautitaan niinä harvoina kertoina kun ravintolaan eksytään. Ruoka, jonka pelkkä tuoksukin saa makunystyrät syttymään. Ruoka, joka ei petä lähes koskaan = VEGECURRY!

"Al dententeiksi" kysennettyjä vihanneksia, erilaisia papuja tai linssejä ja kermaista kookosmaitoa. Herkullisia mausteita ja tulista chiliä. Kertakaikkisen hyvää. Taivaallista. 


Kahteen annokseen tarvitset:

1 porkkana
pala myskikuritsaa
muutama siivu inkivääriä
1 valkosipulinkynsi

korianterin siemeniä
fenkolin siemeniä
chilihiutaleita
kanelia
kardemummaa
kurkumaa

sopivasti kikherneitä
1/2prk kookosmaitoa

1/3 paprikaa
1 tomaatti

suolaa

+

tarjoiluun basmatiriisiä tai muuta haluamaasi lisuketta
tuoreita yrttejä


Pilko, kuutioi tai tikuta vihannekset. Leikkaa inkivääristä muutama siivu ja pilko siivut ohuiksi tikuiksi. Hienonna valkosipuli
- älä kuitenkaan liian pieniksi paloiksi.

Nosta ainekset kuumalle pannulle ja kuullota viitisen minuuttia. Lisää sekaan makusi mukaan mausteita. Kuullota vielä hetki. Lisää joukkoon noin puoli purkillista kookosmaitoa sekä sopivasti kikherneitä. Anna curryn hautua kunnes porkkanat ja kurpitsat ovat lähes al dente. Lisää joukkoon viimeiseksi kuutioidut tomaatit ja paprikat. Sammuta liesi ja jätä curry vielä hetkeksi maustumaan ja vetäytymään kannen alle. Mausta valmis curry parilla ripauksella suolaa.

Tarjoile herkullinen vegecurry basmatiriisin ja tuoreiden yrttien, kuten korianterin, kera.



Hyvää ruokahalua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti