maanantai 28. maaliskuuta 2016

Helpot porkkanafalafelit raikkaalla kastikkeella

Napakymppi! Päivän kokkausaherrus on päättynyt hetki sitten HURRAA -huutoihin. Heti suuren lautasellisen tyhjennyttyä en muuta voinut kuin nostaa läppärini syliin ja kirjoittaa teille reseptin näihin upeisiin porkkanaisiin falafeleihin. Falafeleihin, joiden sisus on äärettömän pehmeä ja mehevä, kuori rapea ja paahteinen. Dippi raikas, aavistuksen polttava ja hieman makea. Ahh, taivaallinen.

Olen häkeltänyt. Vaikka olen tehnyt falafeleja todella monia kertoja, löivät nämä pallerot minut ällikällä. Koostumus on täydellinen ja dippikin erinomainen. Mitä muuta ruoalta sitten voikaan toivoa? - tuskin mitään. Ruokaa parhaimmillaan, muuta en osaa edes sanoa.


Porkkanaisiin falafelpyöryköihin tarvitset:

1prk (230gr) kikherneitä
2 porkkanaa
2 + 1 valkosipulinkynttä
puolikas sipuli
1tl juustokuminaa
0,5-1tl korianterinsiemeniä
ripaus sitruunaruohoa
reilu ripaus cayennepippuria
suolaa
Puhdistamon psylliumia
+
seesaminsiemeniä

Raikkaaseen dippiin tarvitset:

2dl kookosmaitoa
yhden limen mehu
hienonnettu valkosipulikynsi
chilihiutaleita
ripaus suolaa
ripaus sokeria

Aloita annoksen teko kastikkeen valmistamisesta. Sekoita kookosmaitopurkin sisältö hyvin sekaisin. Kaada erilliseen kulhoon noin puolet maidosta. Lisää joukkoon kokonaisen limen mehut. Halutessasi voit raastaa mukaan vielä hieman kuorta. Hienonna pieni valkosipulinkynsi ja lisää se joukkoon. Mausta seos chilihiutaleilla ja pikkuruisella ripaukselle sekä suolaa että sokeria.

Valuta kikherneet ja lisää ne huuhdeltujen ja pilkottujen porkkanoiden kanssa blenderiin. Lisää sekaan kaksi valkosipulin kynttä. Aja tasaiseksi tahnaksi. Kaavi massa kulhoon ja lisää joukkoon hiennonnettu valkosipulinkynsi ja puolikas sipuli. Mausta seos juustokuminalla, sitruunaruoholla, korianterilla, cayennepippurilla ja suolalla. Lisää joukkoon viimeiseksi teelusikallinen hienoksi jauhettua psylliumia, jotta taikinasta tulee helpommin käsiteltävä.

Anna massan levätä parikymmentä minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Muotoile levänneestä taikinasta käsiesi välissä haluamasi kokoisia pallukoita ja pyörittele ne kauttaaltaan seesaminsiemenissä. Paista uunin keskitasolla kunnes falafeleissa on hieman väriä ja pinta tuntuu rapealta.

Tarjoa porkkanaiset falafelit raikkaan kastikkeen ja salaatin kera. Tuhdimman annoksen saa lisäämällä lautaselle luomuperunoista tehtyjä lohkoperunoita.


Hyvää ruokahalua ja kokkaushetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti