maanantai 16. toukokuuta 2016

Pinaattiset lupiinifalafelit villivihannespedillä


Yhteen annokseen tarvitset:

0,5dl lupiinijauhoja
1dl kuumaa vettä
3 pinaattikuutiota
mausteita (korianteria, jeeraa, chiliä, valkosipulia..)
ripaus suolaa ja leivinjauhetta

Sulata pinaattikuutiot. Mittaa gram- ja lupiinijauhot kulhoon. Lisää sekaan 1dl kuumaa vettä ja sulaneet pinaatit. Sekoita. Anna massan turvota kymmenestä pariinkymmeneen minuuttiin.

Mausta turvonnut seos korianterilla, jeeralla, chilillä ja valkosipulilla. Halutessasi voit lisätä sekaan myös pienen lusikallisen tahinia. Viimeistele ripauksella suolaa ja leivinjauhetta.

Lusikoi valmis taikina silikonisiin muotteihin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Loppuvaiheessa voit kumota falafelit muoteistaan ja paistaa niitä hetken aikaa uunipellillä saadaksesi kauttaaltaan rapean pinnan.

Tarjoile lupiiniset pinaattifalafelit raikkaan villivihannessalaatin tai haluamiesi lisukkeiden kera!



Hyvää ruokahalua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti