lauantai 18. kesäkuuta 2016

Mustikkainen kerrosvanukas kaurajogurtilla

Tämän vanukasmaisen "smoothien" salaisuus on hieno psylliumjauhe. Se tekee koostumuksesta paksun ja helposti lusikoitavan, juotavaa smoothieta huomattavasti täyttävämmän. Makunautinnon viimeistelee kotimaisen Yosan mieto, mutta sitäkin herkullisempi maustamaton kaurajogurtti.


Mustikkaiseen kerrosvanukkaaseen tarvitset:

100gr mustikoita
100gr kiiviä
100gr päärynää
loraus tai pari vettä
noin 1tl hienoa psylliumjauhetta

kaurajogurttia tai muuta kasvijogurttia
puffattuja hirssimuroja tai muita lisukkeita

Mittaa hedelmät ja marjat tehosekoittimeen. Lorauta joukkoon hieman vettä ja lisää samalla sekaan noin teelusikallinen hienoa psylliumjauhetta. Sekoita kunnes koostumus on ilmava ja tasaisen sileä.

Lusikoi seos tiiviiseen lasipurkkiin ja nosta vielä joksikin aikaa turpoamaan viileään, esimerkiksi työpäivän tai yön ajaksi. Kun koostumus on muuttunut vanukasmaisen paksuksi, voit koota annoksen. Asettele kaurajogurtti ja mustikkainen vanukas kerroksittain lasipurkkiin. Koristele annos esimerkiksi puffatuilla hirssimuroilla. Nauti aamu-, ilta- tai välipalana - tai miksei ihan herkkunakin!

pst. vanukas onnistuu myös muilla marjoilla ja hedelmillä. Kokeile vaikka mango-ananas-tyrniyhdistelmää, herkkua sekin!
Jos et ole kasvijogurttien ystävä, kokeile vegaanisia vaniljakastikkeita tai -vanukkaita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti