maanantai 27. kesäkuuta 2016

Salaattitacot wasabiperunoilla ja metsämansikoilla

Perunat eivät ole koskaan olleet yksi lempiruoistani. Mielestäni ne ovat melko mauttomia ja mitäänsanomattomia. Ravintosisältökään ei ole erityisen houkutteleva eikä vitamiinipitoisuus järin mahtava. Olen elänyt käytännössä perunatta useampien vuosien ajan. Toki silloin tällöin olen tekaissut kotioloissa lohkiksia tai mussuttanut ranskiksia isovanhempieni tai siskoni luona. Näitä kertoja ei kuitenkaan ole hirveän montaa vuoteen kertynyt. Sen sijaan ihan tavalliset keitetyt perunat eivät ole lautaselleni eksyneet ikuisuuteen. Syy tähän on hyvinkin yksinkertainen, ne eivät vain ole maistuneet minulle.

Jaksan aina kummastella äitiäni, joka sanoo syövänsä perunoita useampia kertoja viikossa vuodenajasta riippumatta. Hänen mielestään ne ovat hyviä ihan sellaisinaankin, keitettyinä. Olen yrittänyt kysellä äidiltä mitä hän syö niiden kanssa, mutta joko en ole saanut vastausta tai sitten en vain muista sitä. Jos pottuja on jäänyt aterialta yli, on hän saattanut paistaa ne seuraavana päivänä yhdessä muiden kasvisten? kanssa. Maun lisäksi edullisuudella ja kotimaisuudella on takuulla ollut osansa äidin perunarakkauden syntymisessä.

Mutta mitä äiti edellä, sitä lapsi perässä... Vai mites se nyt menikään?


Wasabiperunatäytteisiin salaattitacoihin tarvitset:

perunoita
wasabitahnaa
ripaus suolaa

raastettua porkkanaa
kurkkukuutioita
tomaattilohkoja
metsämansikoita
chilikastiketta

Pese perunat. Leikkaa potut pieniksi kuutioiksi. Huuhtele palat kylmän veden alla ja kuivaa hyvin. Kuumenna teflonpannu liedellä ja lisää perunat pannulle. Paista kunnes ne ovat kauttaaltaan kypsiä ja ihanan rapeita. Nosta pannu levyltä ja purista sekaan makusi mukaan wasabitahnaa. Sekoita. Viimeistele ripauksella tai parilla suolaa.

Kokoa salaattitacot. Nauti!

pst. täytteeksi voit käyttää mitä ikinä haluatkin, mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Ruokaisampiin versioihin voit muiden täytteiden ohella kokeilla esimerkiksi avokadoa, paistettuja tofukuutoita ja cashewpähkinöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti