sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Takuuvarmat gluteenittomat banaanipannarit

Jos haluatte tietää mikä sai minut väsäämään tällaisen överiherkun sunnuntain kunniaksi, suosittelen tsekkaamaan Instagram-tilini. Sieltä voinee päätellä, että kevyt tankkaus sekä pieni irtiotto "tavallisista" ruoista todellakin tulevat tarpeeseen. Vai mitäs sanotte? ;)


Takuuvarmoihin banaanipannareihin tarvitset:

1 banaani
1tlk kikherneitä nesteineen kaikkineen
1dl kaurahiutaleita gluteenittomia
0,75dl vettä
1tl psylliumia
kardemummaa
+
öljyä paistamiseen

Kuori banaani ja heitä se tehosekoittimeen yhdessä kaurahiutaleiden ja kikhernetölkin sisällön kanssa. Lisää joukkoon vesi sekä psyllium. Mausta makusi mukaan kardemummalla tai halutessani vaniljalla. Blendaa.

Kaavi seos kulhoon ja anna turvota jonkin aikaa. Kuumenna pannu ja lisää siihen hieman öljyä. Paista taikinasta haluamasi kokoisia pannareita miedolla lämmöllä. Käännä kukin, kun pinta on kunnolla hyytynyt.

Tarjoile pannarit esimerkiksi banaanisiivujen, metsämansikoiden, puolukoiden, mulperimarjojen, vaalean tahinin, kookoskukkanektarin, kahvipapujen ja kanelin kera.

Reseptistä riittää ainakin kahteen annokseen.


5 kommenttia:

  1. Moi! Millä psylliumin voi korvata, jos sitä en omista? Riittääkö esim. gluteenillisten kaurahiutaleiden tai spelttihiutaleiden käyttö pitämään lettuset koossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Ella! :)

      Luulen, että lettuset pysyvät hyvin koossa ilman psylliumiakin kikherneiden ansiosta. Jos kokeilet, niin kerrohan kuinka toimii! :)

      Poista
  2. Hei, mitä kikherneitä käytät? Minua vähän epäilyttää tuo koko purkin käyttäminen liemineen kaikkineen, sillä joskus muistan hummuksen menneen aivan pilalle mistä syytin että en ollut huuhdellut herneitä ja maku oli aivan ihmeellinen :D osaatko arvioida nesteen määräää, jos laittaa kikherneet pelkästään ja käyttää vaikka mantelimaitoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä käytin Pirkan pahvitölkkiä, useimmiten kuitenkin GoGreenia. Suosittelen lukaisemaan aquafabasta, se on melko "oleellinen" ainesosa tässä reseptissä. Letut pysyvät hyvin koossa ja niistä tulee mukavan kuohkeita. :)

      Muistaakseni pahvitölkeissä lukee kuinka paljon painosta on nestettä ja kuinka paljon kiinteää tavaraa. Lukaise siis se! :)

      Poista
    2. okei, ehkä on uskaltauduttava testaamaan! :D

      Poista