sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Linnanmäkeä ja burgereita


Sateista, eikun siis kesäistä, sunnuntaita rakkaat ystäväiseni! Viikonloppuni on sujunut mahtavissa merkeissä. Perjantaina töiden jälkeen kiiruhdin siskoni luo merelliseen Helsinkiin. Ilta kului saunoessa, rupatellessa ja marjoja poimiessa. Saimme viettää tärkeää yhteistä aikaa ihan kaksistaan, sillä siskoni poika Samu jäi perjantaina äitini hoiviin mökille muutamaksi päiväksi. Lauantaiaamuna heräsimme kesäiseen lämpöön ja auringonpaisteeseen ilman kellojen pirinää. Touhuilimme niitä näitä pari tuntia ennen kuin otimme suunnaksemme Linnanmäen.

Saavuimme Lintsille heti yhdeltätoista porttien avauduttua. Kiersimme kahdeksan tunnin aikana lähes kaikki "isojen" laitteet. Hurjakurun ja Vekkulan jätimme väliin pitkien jonojen ja kastumisen takia, mutta eipäs se loppujen lopuksi paljoa mieltä painanut. Saimme kuitenkin huviteltua ihan riittämiin! Aiemmista hyvipuistovuosista poiketen tänä vuonna en saanut hommattua itselleni ikävää oloa, mikä on vain ja ainoastaan mahtava juttu. Emme siis suinkaan juosseet pää toisena jalkana laitteesta toiseen, vaan välillä myös ihan vain rentouduimme.

Hurvittelun ja rentoilun lisäksi päiväämme kuuluivat myös herkulliset jädet Tofulinen toffee, nams ja mahtavat nachoannokset Flores FreshMexissä. Kaiken kaikkiaan päivämme oli siis ihan mahtava! Edes pieni vesisade ei meitä lannistanut vaan toi piemminkin vain miellyttävää virkistystä muuten melko aurinkoiseen ja lämpimään päivään.

Niin, ja pakko vielä todeta, että näin vanhempana sitä osaa päivä päivältä arvostaa enemmän sitä, että omaa ihanan siskon, jonka kanssa tulee toimeen hyvin. Vaikka olemme luonteiltamme, elämäntavoiltamme ja persooniltamme melko erilaisia, olemme toisillemme kertakaikkisen tärkeitä. Pystymme puhumaan asioista kuin asioista, suruista sekä iloista. Toki osaamme myös riidellä, mutta rakkaus onneksi voittaa aina. Kaikki asiat sovitaan ennemmin tai myöhemmin, ja useimmiten vielä halausten kera. Parempaa siskoa en osaisi edes toivoa. Kiitos, että olet olemassa! 💕


Mutta niin, jatketaanpa huvipuistojutuista tähän burgeriin! Eilen Lintsillä käydessämme kävimme kyselemässä nälän yllättäessä hampurilaisravintola Lintsi Burgerista gluteenitonta vaihtoehtoa. Sellainen olisi löytynyt, mutta valitettavasti listalta löytyvä kasvisateria ei olisi ollut gluteeniton vegaaniudesta en kysellyt mitään. Sämpylän väliin minulle tarjottiin salaattia sekä tomaattia. Noh, jätimme hampparit luonnollisestikin väliin ja suuntasimme Flores FreshMexiin syömään yllättävän herkulliset nachoannokset.

Koska hampparijuttu jäi kuitenkin hieman vaivaamaan mieltä, päätin tekaista omat burgerini tänään sunnuntaina. Leivoin sämpylät ja tekaisin papupihvit. Väliin eksyi tuoreina aineksina tomaattia, paprikaa, kurkkua sekä kahta eri salaattia. Pihvin kaveriksi pääsivät mantelimajoneesi sekä Violifen juusto. Koko komeuden kruunasivat täydellisesti onnistuneet seesaminsiemenillä koristellut sämpylät. Jos jotain vielä olisin burgeriini lisännyt, olisi se ollut takuulla itsetehty sitruunainen guocamole. Järisyttävän herkullista tämä näinkin toki oli!

Nyt on massu täynnä ja huomenna onkin sitten hyvä aloittaa uusi työviikko energiaa puhkuen!


Mitä teidän viikonloppuune on kuulunut?

4 kommenttia:

 1. Olet rakas. ♥ Oli kyllä nastaa. Plus aivan huikean herkullisen näköinen hamppari! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todellakin! ♥

   Niin ja tuo hamppari, aivan älyhyvää, nams!

   Poista
 2. Oi mikä mättö :) Ja kivaa oli meilläkin Samun kanssa. Käytiin uimassa...tai minä kävin :) ,kun Samun mielestä vesi oli liian kylmää ! Metsässä nähtiin hirvilehmä vaaleanruskean vasansa kera,pihalla käy säännöllisesti myös supikoira;) Koiria uitettiin ja syötiin mustikkapiirakkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mukavalta! Meidän pellolla asuu myös hirviperhe, jonka elämää oo aktiivisesti seurannut. Hyvin näyttää ainakin ruoka maittavan. Vasat ovat vielä niin pieniä, että hyvä kun korvat erottuvat pellon seasta, hiih. :)

   Poista