maanantai 11. heinäkuuta 2016

Uusin välipalaihastus - Kookie Cat -keksit

Joko olette törmänneet somessa tai kaupoissa näihin vegaanisiin ja gluteenittomiin Kookie Cat -välipalakekseihin? Kekseihin, jotka ihastuttavat niin kauniilla pakkauksillaan kuin herkullisilla mauillaankin. Jos ette, niin olette jääneet paljosta paitsi! Antakaas, kun kerron teille mistä oikein on kyse. 
 
 
Kookie cat -keksit ovat RooBar-raakapatukoista tutuksi tulleen bulgarialaisen Anita Klasanovan uusin innovaatio. Nämä käsin valmistetut välipalakeksit ovat syntyneet ideasta luoda jotain uutta "vanhanaikaisista" (old-fashioned) kaurahiutaleista. Hiutaleiden sekaan on ujutettu mitä mahtavampia ja ravitsevampia ainesosia, kuten hampunsiemeniä, kaakaota, chiasiemeniä ja saksanpähkinöitä. Makuja on kaikkiaan viisi, sitruuna-chiasiemen, vanilja-suklaahippu, kaakaonibs-saksanpähkinä, ananas-appelsiini ja hampunsiemen-kaakao.

Mutta miksi kutsua näitä välipalakekseiksi keksien sijaan? Ehkä erityisesti siksi, että keksien maku ei ole äärettömän makea vaikka makeutta toki löytyykin. Ravintosisältö ja ainekset ovat muutenkin huomattavasti epäterveellisiä sokerikeksejä parempia. Jokainen maku on rakentunut ravitsevien kaurahiutaleiden ja cashewpähkinöiden varaan, joiden sekaan on sitten lisätty erinäisia aineksia makua tuomaan. Makeutuksen hoitaa alhaisen glykeemisen indexin omaava kookoskukkanektari. Yhden 50 gramman keksin hiilihydraattipitoisuus vaihtelee 20 gramman molemmin puolin, josta sokerin osuus on noin puolet. Proteiinia löytyy mausta riippuen 3,9-6,4 grammaa.

Annospakatut muhkean murevat Kookie Cat -keksit sopivat mielestäni erityisen hyvin mukaanotettaviksi. Ehkä pitkille ajomatkoille, vaelluksille tai retkille? Kenties kiireisen työpäivän tai vaikka värittelysession pikaevääksi? Laukussa pidettäväksi energiapalaksi? Noh, nautitpa näitä missä tai miten vain, voin taata, että hyvältä ne maistuvat tilanteessa kuin tilanteessa. Olit sitten kotona, töissä, ulkomailla, retkellä... - tämän parempaa välipalaa tuskin voit saada. Kokeile rohkeasti myös murusteltuna esimerkiksi baananijäden tai smoothiekulhon lisukkeeksi. Takuuvarma herkku!

Kookie Cat -keksit ovat gluteenittomuutensa, vegaaniutensa ja alhaisen glykeemisen indexinsä lisäksi soijattomia, palmuöljyttömiä, vehnättömiä ja kaiken kukkuraksi vieläpä luomulaatuisia. Mitä muuta kekseiltään nyt voi enää toivoakaan? - tuskin mitään.


Suomeen keksit ovat saapuneet vasta hiljattain Aava Foods Oy:n maahantuomina. Markkinoiltamme löytynevät kaikki maut ananas-appelsiinia lukuunottamatta. Tällä hetkellä Kookie Catteja löytyy ainakin Espoon keskuksen K-Market Resiinasta. Samalla kauppareissulla kannattanee napata mukaan vegaanisia Beauty Sweeties -karkkeja sekä RooBar -raakapatukoita.

*Kookie Cat -keksit saatu maahatuojalta, Aava Foods Oy:ltä.

2 kommenttia:

  1. Ooh, täytyypä katsella josko näitä tulisi myös lähemmäs omia huudeja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paras tapa (varmaankin) saada näitä myyntiin myös omiin kauppoihin, on toivoa näitä kauppiaalta! Sen aion ainakin itse tehdä. :)

      Poista