sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Syksyiset energiapallukat

Kuka sanoi, että smoothiejauhe on tarkoitettu vain juomien joukkoon? En ainakaan minä! Tuunaa sillä siis syksyn parhaat energiapallukat ja nauti virkeästä olosta aamusta iltaan. Nappaa suuhun aina sopivan - tai liian kiireisen - hetken tullen.


Energiapallukoihin tarvitset (noin 15 pientä):

250g luomurusinoita
1dl inkamarjoja
1/4dl sulaa kaakaovoita
2dl kaurahiutaleita
1tl vaniljajauhetta
+
ruusunmarjajauhetta pinnalle

Lisää rusinat ja inkamarjat teholeikkuriin. Aja muotoiltavaksi massaksi. Mittaa joukkoon noin neljäosa desi sulaa kaakaovoita. Sekoita. Jos seos ei tunnu pyörivän, voit lisätä varovasti hieman vettä. Lisään sekaan viimeiseksi kaurahiutaleet, energiasmoothiejauhe sekä vaniljajauhe. Pyöräytä sekaisin. Älä aja aivan sileäksi tahnaksi, jotta pallukoihin jää hieman purutuntumaa.

Muotoile massasta noin 15 pientä pallukkaa tai puolet vähemmän suurempia. Pyörittele kukin lopuksi ruusunmarjajauheessa. Vaihtoehtoisesti voit käyttää viimeistelyyn myös tyrnijauhetta tai -rouhetta. Säilytä valmiit pallukat viileässä - mieluiten pakastimessa - säilymisen takaamiseksi. Nappaa evääksi, herkkuhimoon tai kahvin seuraksi.

pst. voit kokeilla inkamarjojen tilalla myös esimerkiksi Foodinin kuivattuja hapankirsikoita ja energiasmoothiejauheen tilalla Puhdistamon marjasmoothiejauhetta. Toki muitakin vaihtoehtoja voi rohkeasti kokeilla!


2 kommenttia:

  1. Aika jännä, pitääkin joskus testata! Ois just hyvä välipala vaikka ennen treeniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Tällaisia on kiva olla varalla ihan muutenkin kuin vain kiireisiin päiviin. Maistuvat herkullisilta ihan makeanhimoon tai kahvin seurana. Niin, ja miksei toki vaikkapa juuri ennen treeniä! :)

      Poista