Yhteen pieneen piiraaseen tarvitset:
0,25dl maamantelijauhoa (saatavissa Ruohonjuuresta)
0,5dl kookosjauhoa
1tl soijauhoa
1tl soijauhoa
1/2tl ruokasoodaa
1/4tl ksantaania
1/2tl psylliumia
ripaus vaniljajauhetta
1/4korkillista viinietikkaa
1,5dl vettä
koristeluun aprikoosiviipaleita ja (pensas)mustikoita
+
halutessasi taikinan makeutukseen steviaa tai taateleita
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset huolellisesti toisiinsa. Kaada viinietikka veden joukkoon ja lisää märät ainekset kuivien ainesten joukkoon. Sekoita ja maista. Jos kaipaat lisämakeutta, ripottele joukkoon pikkuruinen määrä steviaa tai sekoita taikinan joukkoon pari taatelia teholeikkurissa. Anna seistä siihen asti kunnes uuni on lämmennyt. Painele taikina pieneen irtopohjavuokaan ja koristele aprikoosiviipaleilla ja mustikoilla. Paista uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Jätä piiras sisältä pehmeäksi, silloin maamantelin ja kookosjauhojen luonnollinen makeus tulee parhaiten esiin. Herkuttele hyvällä omatunnolla!
Herkullisen näköinen piirakka ja ihana yhteistyökumppani! :) Tuota tiikeripähkinää olenkin halunnut kokeilla, ja tuo kuvailemasi makea maku varmasti tekeekin siitä sokerittomaan leivontaan hyvin sopivan! Tuoreita aprikooseja on kyllä ollut viime aikoina edullisesti, niin tämähän on juuri hyvää sesonkiruokaa :)
VastaaPoistaHihi, kiitos! :)
PoistaMä ihastuin makuun niin, että nyt toivoisin pääseväni syömään ihan kokonaisia tikrupähkinöitä. Taidanpa napata niitä pussukallisen kouraan, kun seuraavan kerran eksyn keskustaan. Kampin K-Supermarketissa niitä on ainakin ollut, ja tietenkin Ruohonjuuressa. :)
Kuulostaa hyvältä!
VastaaPoistaMikä on sun lemppari makeuttamisessa? Mitä itse käytät?
Mä käytän tosi usein steviaa, mutta se jakaa mielipiteet ihmisten keskuudessa, osa tykkää, osa ei. Toisinaan taas käytän kookossokeria, varsinkin silloin, kun teen jotain pääruokaa (suolaista ruokaa), johon haluan hieman makeutta. Taateleita tulee käytettyä eniten ihan sellaisenaan, puuron makeuttajana tai juuri leivonnaisiin. Myös agavesiirappia kuluu, mutta sitä lähinnä tuoreiden marjojen päällä.
PoistaSeuraavaksi aion testata kookosnektaria! :)
Tavallista valkoista sokeria en käytä koskaan, mutta ruskeaa ruokosokeria tulee käytettyä silloin tällöin. Helppo ja herkullinen herkku syntyy, kun kuumentaa pannulla ruokosokeria ja nakkaa sekaan itse paahdettuja pähkinöitä ja muutaman rouhauksen suolaa. Niin hyvää, että järki lähtee! :)
PoistaKiitos. :)
PoistaSain uusia ideoita makeuttamiseen!
Itse käytän usein steviaa. Olen nyt yrittänyt päästä aspartaamista erooon...