keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Superpuuroa!

Kyllästyttääkö tavanomainen puuro ja kaipaat jotain vaihtelua makuun tai ehkä ravintosisältöön? Tuntuuko, että kaurapuuro ei pidä tarpeeksi kauaa kylläisenä ja hapuat rinnalle jotain proteiinipitoista? Mikset kokeilisi joskus jotain uutta?! Unohda hiutaleet kokonaan ja keitä puuro esimerkiksi kauraleseistä (halutessasi jauha ne ensiksi jauhoksi), soija-, hamppu-, talkkuna- ja kookosjauhoista ja lisää joukkoon vielä kuitujen saamisen varmistamiseksi psylliumia ja sokerijuurikaskuitua (Fibrexiä) ja viimeiseksi vielä lusikallinen kookosöljyä. Tässä annoksessa on rutkasti proteiinia, rasvaa ja kuitua - unohtamatta aivojemme kaipaamia hiilihydraatteja - juuri niitä ravintoaineita mitä kroppasi tarvitsee. Koostumus on silkkisen pehmeä ja maku täyteläinen. Kun päälle lisää vielä vitamiinipitoisia marjoja tai pilkkoo ravinteikkaita hedelmiä, on superpuuro valmis nautittavaksi. Tämä puuro ei kaipaa kanelia, kardemummaa, vaniljaa tai inkivääriä - tämä on tällaisenaan, pienellä suolaripauksella höystettynä, äärettömän maukasta. Kokeile vaikka!

Jotta superpuuro olisi vielä superimpaa, voit nauttia sen vaikkapa Muumimamman voimajuoma-teen kera. ;)

Fiiliskin paranee heti hitusen, kun saa massuunsa jotain noin ravinteikasta ja herkullista!

6 kommenttia:

  1. Nam nam! Noita kaikkia aineksia ei varmaan löydy kaapista, mutta muistui reseptiä katsellessani mieleen, että minun onkin jo pidempään pitänyt laittaa kookosta aamupuuroon. Oletko kokeillut puurossa koskaan kookoshiutaleita, vai pitäisikö sen olla nimenomaan tuota kookosjauhoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti kookoshiutaleetkin maistuvat hyvältä ja jos haluaa sileän lopputuloksen niin voihan puuron loppuvaiheessa blendata. Voit toki kokeilla kookosjauhojen tilalla vaikka mantelijauhoa, jos niitä sattuu kaapista löytymään. :)

      Poista
  2. Postauksesta intoutuneena lisäsin puuroon luettelostasi vain mantelijauhoa ja olipas ihana lisäys! Nuoriso ihmetteli, miks tää puuro maistuu pullalle :) Pullapuuroo syödään meillä jatkossakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mantelijauhot sopivat kyllä ihanasti puuroon, mutta oletkos kokeillut cashewpähkinävoita puuroon, se vasta ihanaa ja "kermaista" onkin! Ja itseasiassa kaikenlainen tuunaus tekee puurosta aivan uudenlaista ja useimmiten taivaallista! :)

      ps. kannattaa kokeilla myös puuroa (kauraleseistä) ruusukaalisiivujen, kuivattujen suppisten ja sipulin kera. Ahh, niin hyvää!

      Poista