Yhteen annokseen uunikauraryynipuuroa tarvitset:
0,5dl luomukauraryynejä
2,5dl vettä + kypsymisen edetessä lisää
ripaus suolaa
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Sekoita uuninkestävässä kulhossa ryynit ja vesi sekaisin. Kypsytä puuroa uunissa vähintään pari tuntia. Kypsymisen edetessä ja kauran turvotessa lisää tarvittaessa vettä pieniä määriä kerrallaan. Sekoita puuroa ensimmäisen tunnin aikana parista kerrasta muutamaan kertaan. Jos haluat, että puuroon syntyy mukava kuori, niin älä sekoittele puuroa viimeisen tunnin aikana.
Mausta puuro ripauksella suolaa ja herkuttele hitaasti nauttien.
PS. kokonaisia suomalaisia luomukauraryynejä löytyy esimerkiksi Ruohonjuuresta (KLIK!) ja suurimmista marketeista.
Meillä on tapana ollut aina hauduttaa uunissa ohra- ja tattariryynipuuroja. Ja kaurapuurojen kanssa menty sieltä mistä aita on matalin, hiutaleista.. :D
VastaaPoistaKaura on ehdottomasti myös kokeilemisen arvoinen! Nyt olen tehnyt kolmena iltana uunipuuroa ja vatsa ja makuhermot kiittävät, ahh, nam. :)
PoistaKiitos, että kävit kommentoimassa blogiini, sillä löysinkin täältä aivan mahtiksen blogin ja bloggaajan! Syytän tätä postausta siitä, että olen viime päivinä himoinnut ihan hirrrrveesti uunipuuroa... Juuri tällaista pitkään haudutettua, helppoa ja herkullista. Ah, kiitos ;)
VastaaPoistaHehe, oleppa hyvä ja kiitos kommentistasi! :)
PoistaUunipuuroa on tullut tehtyä todella harvoin, mutta tämä kaurauunipuuron "keksittyäni" olen syönyt sitä monena päivänä peräkkäin. Sähköähän siinä kuluu, mutta kun lopputulos on niin tajuttoman hyvä että en jaksa liikaa murehtia sähkönkulutuksesta. :)
Muuttuuko paistoaika, jos tekee puuroa vaikka nelinkertaisen määrän?
VastaaPoistaEi muutu, en ainakaan niin usko! :)
PoistaVoisko puuroon laittaa sekä vettä että maitoa sopivassa suhteessa? Taidan kokeilla🌝
VastaaPoista