torstai 10. huhtikuuta 2014

Tajuton kaurapuuro!

Unohtakaa ne himskatin kaurahiutaleet ja -leseet puuron teossa ja kantakaa kaupasta kotiinne kokonaisia suomalaisia luomukauraryynejä. Lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon, että rakastutte kauraryynipuuroon ikihyviksi. Paluuta tavalliseen, sitä ei ole, kuin äärimmäisen nälän yllättäessä. Tämä, jos joku vie nälän todella hyvin ja paksu koostumus ja pehmeiksi kypsyneet ryynit tuovat aivan ihanan riisipuuromaisen suutuntuman. Koska puuro maistuu älyttömän hyvältä, suosittelen nauttimaan sen joko ihan sellaisenaan pienen suolaripauksen, yksinkertaisten lisukkeiden tai vaikka mantelimaidon kanssa kera. Älä siis pilaa tätä makunautintoa esimerkiksi maapähkinävoilla tai kasalla erilaisia pähkinöitä - keep it simple!

Yhteen annokseen uunikauraryynipuuroa tarvitset:
0,5dl luomukauraryynejä
2,5dl vettä + kypsymisen edetessä lisää
ripaus suolaa

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Sekoita uuninkestävässä kulhossa ryynit ja vesi sekaisin. Kypsytä puuroa uunissa vähintään pari tuntia. Kypsymisen edetessä ja kauran turvotessa lisää tarvittaessa vettä pieniä määriä kerrallaan. Sekoita puuroa ensimmäisen tunnin aikana parista kerrasta muutamaan kertaan. Jos haluat, että puuroon syntyy mukava kuori, niin älä sekoittele puuroa viimeisen tunnin aikana. 
Mausta puuro ripauksella suolaa ja herkuttele hitaasti nauttien.


PS. kokonaisia suomalaisia luomukauraryynejä löytyy esimerkiksi Ruohonjuuresta (KLIK!) ja suurimmista marketeista.

7 kommenttia:

  1. Meillä on tapana ollut aina hauduttaa uunissa ohra- ja tattariryynipuuroja. Ja kaurapuurojen kanssa menty sieltä mistä aita on matalin, hiutaleista.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaura on ehdottomasti myös kokeilemisen arvoinen! Nyt olen tehnyt kolmena iltana uunipuuroa ja vatsa ja makuhermot kiittävät, ahh, nam. :)

      Poista
  2. Kiitos, että kävit kommentoimassa blogiini, sillä löysinkin täältä aivan mahtiksen blogin ja bloggaajan! Syytän tätä postausta siitä, että olen viime päivinä himoinnut ihan hirrrrveesti uunipuuroa... Juuri tällaista pitkään haudutettua, helppoa ja herkullista. Ah, kiitos ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, oleppa hyvä ja kiitos kommentistasi! :)

      Uunipuuroa on tullut tehtyä todella harvoin, mutta tämä kaurauunipuuron "keksittyäni" olen syönyt sitä monena päivänä peräkkäin. Sähköähän siinä kuluu, mutta kun lopputulos on niin tajuttoman hyvä että en jaksa liikaa murehtia sähkönkulutuksesta. :)

      Poista
  3. Muuttuuko paistoaika, jos tekee puuroa vaikka nelinkertaisen määrän?

    VastaaPoista
  4. Voisko puuroon laittaa sekä vettä että maitoa sopivassa suhteessa? Taidan kokeilla🌝

    VastaaPoista