lauantai 10. toukokuuta 2014

[Pink Bread for Mother's Day] Hempeän vaaleanpunainen leipä äitienpäivään

Huomenna sunnuntaina vietetään äitienpäivää. Päivää, jolloin omaa äitiä tai mummia saa hemmotella oikein olan takaa. Mikään ei myöskään estä toivottamasta hyvää äitienpäivää vaikka naapurillesi! Äitiä voi ilahduttaa esimerkiksi kantamalla aamupalan sänkyyn, tuomalla kimpun valkovuokkoja tai vain kertomalla kuinka paljon häntä rakastaakaan. Tavalla ei ole niin väliä, mutta pieni vaihtelu tavallisiin rutiineihin saa äitisi varmasti tuntemaan olonsa tärkeäksi ja arvostetuksi. Vaikka kaikilla on joskus riitoja äitinsä kanssa, ne selviävät aina. Joskus se vie aikaa vain minuutteja, joskus tunteja, joskus päiviä. Riitelyn jälkeen sitä aina kuitenkin muistaa kuinka tärkeä se oma äiti onkaan. Se on sitä rakkautta.

Joko sinulla on suunnitelmat huomiselle? Meinaatteko tehdä äitisi kanssa jotain erityistä vai nautitteko vain toistenne seurasta kotona?
Vai onko teille kenties jokin vuosittainen rutiini toukokuun toiselle sunnuntaille?

Jos aiot loihtia äidillesi aamiaisen sänkyyn, tässä idea ja resepti hempeän vaaleanpunaiseen gluteenittomaan leipään, joka maistuu ihan sellaisenaan. Halutessaan päälle voi myös sipaista esimerkiksi Tofutin soijatuorejuustoa tai ILO:n porkkanahummusta ja asetella pinnalle vielä tuoreita mansikkasiivuja ja mintunlehden.


Yhteen pieneen leipään tarvitset:
2,5dl vettä
1-2tl agavesiirappia
0,5pss kuivahiivaa
0,5tl ksantaania
1,5tl psylliumia
1,5dl hirssijauhoja
1dl tattarijauhoja
1dl quinoa-kaurahiutaleita
0,5dl tattarileseitä
1dl hienoksi raastettua punajuurta
suolaa

Sekoita kuivat ainekset kulhossa sekaisin. Mittaa noin 42 asteisen veden joukkoon agavesiirappi ja lisää jauhot vähitellen vesi-agavesiirappiseoksen sekaan. Suolan määrän saat itse päättää, mutta suosittelen pitämään sen melko pienenä. Viimeiseksi sekoita joukkoon punajuuriraaste. Anna kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa. Kumoa kohonnut taikina leivinalustalle ja ripottele lusikalla muotoillun leivän päälle hieman jauhoja ja tee pintaan haluamasi kuvio. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa kunnes leipä on kypsä. Siivuta leipä hieman jäähtyneenä.


Koska tänään ei kuitenkaan vielä vietetä äitienpäivää, mikä estäisi sinua leipomasta itsellesi tätä ihanaa leipää vaikka aamupalaksi, ihan vaikka harjoitteluna ;)

2 kommenttia:

  1. Olen jo pitkään miettinyt punajuuren käyttämistä leivonnassa, mutta se on aina jäänyt.. Joskohan nyt ottaisin itseäni niskasta kiinni ja kokeilisin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä!! :) Mä taidan seuraavaksi kokeilla johonkin makeaan leivonnaiseen.

      Poista