sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Luovan kokin raparperipiirakka - vegaaninen unelma!

Niinä päivinä, kun avaa kaapin eikä sieltä ei tunnu löytyvän oikein mitään, on luovuus valttia. Kaapin perukoilta saattaa löytyä useita avattuja paketteja ja pussukoita, joista saa helposti loihdittua lähes mitä vain, oli sitten kyse leivonnaisesta, suolaisesti ruoasta tai vaikka aamiaisesta. Ainut edellytys tähän on se, että ei seuraa silmä kovana mitään tiettyä reseptiä vaan antaa mielikuvitukselleen tilaa ainesten yhdistelyssä. Maistele ja makustele niin kauan kunnes maku miellyttää aistejasi äläkä ota kokkaamista turhan vakavana asiana. Jos jokin ruoka ei onnistu ensiyrittämällä, älä lannistu. Ruoanlaiton ei suinkaan tarvitse olla maailman helpoin asia ja se siitä juuri mielenkiintoista tekeekin!

Reseptit kaikki ovat syntyneet kokeilujen tuotoksina, joten ajateleppa ensi kerralla kokatessasi, että sinä saatatkin luoda jotain uutta ja mullistavaa, kun vain annat luovuutesi ja rohkeutesi kukoistaa. Ehkä jonain päivänä reseptisi ja ruokakuvasi koristaa menestyneen keittokirjan aukeamaa ja vielä kiität kekseliäisyyttäsi. Anna luovuudellesi mahdollisuus - viimeistään tästä päivästä lähtien!


Luovan kokin (raparperi)piirakkaan tarvitset:
2dl durumvehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
1dl kaurahiutaleita
0,5dl kauraleseitä
0,5dl vehnäleseitä
2dl sokeria
2tl leivinjauhetta
1dl jouksevaa margariinia
2dl kookosmaitoa
kivennäisvettä loraus
raparperia
(kanelia ja kardemummaa)

Sekoita kaikki kuivat ainekset yhteen kulhossa. Kaada sekaan juokseva margariini ja kookosmaito. Lorauta taikinaan kivennäisvettä, 
jotta taikinasta tulee hieman juoksevampaa. Vispaa koneella kunnolla sekaisin kuohkeahksi ja ilmavaksi taikinaksi. Lusikoi taikinasta 2/3 voideltuun ja korppujauhetettuun vuokaan ja nostele pinnalle hetken aikaa kypsytettyjä raparperipaloja tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi omenalohkoja tai mustikoita. Halutessasi voit ripotella myös mielimausteitasi päälle. Viimeiseksi kaada loput taikinasta vuokaan käyttämiesi hedelmien, vihannesten tai marjojen päälle. Paista uunin alatasolla 180 asteessa noin 45 minuuttia tai 
kunnes taikina on kypsää. Tarjoile hieman jäähtyneenä sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.



Oletko sinä orjallinen reseptien seuraaja vai annatko rohkeasti tilaa luovuudellesi?
Pelkäätkö epäonnistumista vai luotko aina uutta?


3 kommenttia:

  1. Nami paiskis! : ) näyttää niiin herkulliselta! Ja sitä se varmasti olikin :)

    VastaaPoista
  2. Raparperi on tosi hyvää leivonassa... Harmi kun en normaalia vehnäpohjaista voi syödä, joten tyydyn gluteenittomiin versioihin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, njam! Itsekkään en voinut tuota syödä vilja-allergiani takia, mutta isovanhempieni masuihin tuosta katosi yli puolet alta aika yksikön kehujen kera. :)

      Poista