Reseptit kaikki ovat syntyneet kokeilujen tuotoksina, joten ajateleppa ensi kerralla kokatessasi, että sinä saatatkin luoda jotain uutta ja mullistavaa, kun vain annat luovuutesi ja rohkeutesi kukoistaa. Ehkä jonain päivänä reseptisi ja ruokakuvasi koristaa menestyneen keittokirjan aukeamaa ja vielä kiität kekseliäisyyttäsi. Anna luovuudellesi mahdollisuus - viimeistään tästä päivästä lähtien!
Luovan kokin (raparperi)piirakkaan tarvitset:
2dl durumvehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
1dl kaurahiutaleita
0,5dl kauraleseitä
0,5dl vehnäleseitä
2dl sokeria
2tl leivinjauhetta
1dl jouksevaa margariinia
2dl kookosmaitoa
kivennäisvettä loraus
raparperia
(kanelia ja kardemummaa)
Sekoita kaikki kuivat ainekset yhteen kulhossa. Kaada sekaan juokseva margariini ja kookosmaito. Lorauta taikinaan kivennäisvettä,
jotta taikinasta tulee hieman juoksevampaa. Vispaa koneella kunnolla sekaisin kuohkeahksi ja ilmavaksi taikinaksi. Lusikoi taikinasta 2/3 voideltuun ja korppujauhetettuun vuokaan ja nostele pinnalle hetken aikaa kypsytettyjä raparperipaloja tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi omenalohkoja tai mustikoita. Halutessasi voit ripotella myös mielimausteitasi päälle. Viimeiseksi kaada loput taikinasta vuokaan käyttämiesi hedelmien, vihannesten tai marjojen päälle. Paista uunin alatasolla 180 asteessa noin 45 minuuttia tai
kunnes taikina on kypsää. Tarjoile hieman jäähtyneenä sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.
Oletko sinä orjallinen reseptien seuraaja vai annatko rohkeasti tilaa luovuudellesi?
Pelkäätkö epäonnistumista vai luotko aina uutta?
Nami paiskis! : ) näyttää niiin herkulliselta! Ja sitä se varmasti olikin :)
VastaaPoistaRaparperi on tosi hyvää leivonassa... Harmi kun en normaalia vehnäpohjaista voi syödä, joten tyydyn gluteenittomiin versioihin.:)
VastaaPoistaNiin on, njam! Itsekkään en voinut tuota syödä vilja-allergiani takia, mutta isovanhempieni masuihin tuosta katosi yli puolet alta aika yksikön kehujen kera. :)
Poista